Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania are liber la cumpărarea Idea Bank

Consiliul Concurenţei din România (CCR) a autorizat tranzacţia prin care Banca Transilvania (BT) Cluj vrea să preia Idea Bank şi, indirect, Idea Investment, Idea Leasing IFN şi Idea Broker de Asigurare.

În iunie, BT a preluat, în schimbul a 43 de milioane de euro, pachetul integral de acţiuni deţinut de polonezii de la Getin Holding la Idea Bank, inclusiv participaţiile din cadrul celorlalte trei companii, potrivit Impact.

„În urma analizei, am constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa din România sau pe o parte substanţială a acesteia şi că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”, conform CCR.

Idea Bank oferă servicii financiar-bancare și avea active de 2,7 miliarde de lei anul trecut, în timp ce capitalul propriu era de 229 milioane de lei. Idea Investment se axează pe consultanţa financiară pentru companiile din grup, Idea Leasing – pe credite destinate persoanelor juridice, servicii de leasing financiar, Idea Broker de Asigurare – pe produse de asigurare.

BT era lider pe piața bancară din România, cu active de 103 de miliarde de lei şi o cotă de piaţă de 18,5% anul trecut. În primul semestru al acestui an a raportat un profit net de 901 milioane de lei, în creştere cu 48,3% comparativ cu aceeași perioadă din 2020. Principalii săi concurenți sunt BCR și BRD.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Alin Buză: “Exportatorii și imobiliarii din Sălaj au rezistat în pandemie”

Articolul următor

Autonet Group Holding (AGH) își unește forțele cu Augsburg International (AI) și își consolidează poziția în regiunea Europei Centrale și de Est

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share