Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clujul și-a făcut fond de inovare

Noua organizație și-a propus să transforme tinerii în participanți activi la structurarea comunității I Foto: C-Edu

Clusterul de Educație C-Edu, Fundația Botnar și Primăria Cluj-Napoca au operaționalizat Fondul de Inovare și Experiment (FIX) Cluj care aduce un sprijin financiar de 50.000 de euro ideilor inovatoare ale tinerilor de aici.

FIX este concentrat pe construirea ecosistemelor care vor sprijini comunitățile să se reconstruiască, ajutând grupurile de tineri din Cluj-Napoca să creeze inițiative de antreprenoriat inovator, care pot avea un impact semnificativ. Programul vine în ajutorul tinerilor prin granturi de până la 50.000 de euro pentru a experimenta, testa și dezvolta ideile lor inovatoare.

Acesta se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 26 de ani, care locuiesc, lucrează sau studiază în Cluj-Napoca. Procesul de aplicare și de selecție impune completarea formularelor de înscriere, trierea în funcție de criteriile de eligibilitate stabilite, participarea la o sesiune jurizată de pitching.

C-Edu este primul efort de ecosistem în domeniul educației din România, un instrument de lucru pentru a răspunde marilor întrebări și provocări în domeniul învățării. A fost inițiat în 2020 ca un spațiu de colaborare între principalii actori din educația formală, în scopul de a sprijini tinerii în formarea profesională. Ca președinte figurează Simona Baciu, iar ca vicepreședinți, Daniela Popescu și Christian Săcărea.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Societatea Frigoglass a reluat activitatea societății din Timișoara, dar în cadrul unei hale închiriate

Articolul următor

Pe Centura Sud Timișoara au fost montate primele grinzi peste un pasaj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share