Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum lucrează Strabag pe autostrada Târgu-Mureș

Austriecii sunt în grafic cu termenul de execuție pe șantierul tronsonului Târgu-Mureș din A3 | Foto: Alinutt, Pentium 10

Antreprenorul general al șoselei de mare viteză din zona Târgu-Mureș are toate șansele să dea în folosință lotul cel târziu în decembrie, incluzând procedurile de recepție, înainte de termenul contractual, consideră Asociația Pro Infrastructură (API).

Doi membri ai API au luat cadre de pe șantier cu cei 4,5 km de autostradă, plus 4,5 km ai drumului de legătură pe Autostrada Transilvania (A3) în apropiere de reședința județului Mureș.

“Șantierul arată foarte îngrijit, atenția la detalii de lângă asfalt surprinzându-ne plăcut: curățenie, taluzuri înierbate aranjate frumos, rigole bine executate, chiar puieți de arbori puși pe suprafețe întinse. Un ciot, da, însă unul foarte așteptat de șoferii din zonă și un exemplu de așa da oferit de Strabag, unul dintre puținii constructori serioși din peisajul autohton al infrastructurii de transport”, susțin reprezentanții API.

Lucrările la tronson au fost contractat în 2015 de către statul român cu asocierea Lemacons – Vega 93, Arcada pentru 179 de milioane de lei, urmate de reziliere, iar după o nouă atribuire, către Itinera Spa – Retter Project Management, pentru 209 milioane, din nou eșuată, execuția a fost încredințată Strabag, pentru 192 de milioane.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia terminat în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autorități în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

A crescut numărul orădenilor care și-au achitat taxele și impozitele locale

Articolul următor

Dezvoltarea automatizării proceselor de producție trebuie să fie însoțită și de creșterea responsabilității privind siguranța în muncă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share