Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum alegi o soluție de stocare date potrivită pentru business-ul tău?

Datele reprezintă fundamentul fiecărei companii, astfel încât o strategie cu privire la modalitățile de stocare ale acestora devine esențială pentru funcționarea eficientă. Volumul datelor dintr-o companie a crescut semnificativ în ultima perioadă, această dezvoltare determinând nevoia implementării unor noi sisteme și soluții de stocare. . Acestea trebuie să ofere o latență minimă, un acces neîntrerupt la date și un număr considerabil de funcții inteligente care să permită accesul la informații din orice loc, în orice moment.

Eficiența operațională a firmei tale depinde de capacitatea de a capta, stoca, gestiona, consolida și monetiza datele. O alegere corectă în privința soluțiilor de stocare a informațiilor te poate ajuta să atingi acest obiectiv. Ionuț Olar, director executiv al netiTworks explică această importanță a sistemelor de stocare în contextul actual: „Pe lângă calculele legate de capacitatea reală de stocare și întelegerea cerintelor aplicatiilor, clienții trebuie să ia în considerare investițiile într-un sistem de stocare care să poată fi extins în caz de necesitate. Funcțiile de reducere a datelor de tip deduplicare și compresie pot avea un rol important în condițiile în care datele sunt reproduse într-o altă locatie, pentru cazurile critice sau într-un scenariu de tip cluster.”

Mai mult decât atât, pe măsură ce business-ul tău se dezvoltă, el trebuie să asigure scalabilitatea soluției de stocare a datelor. În multe cazuri, companiile vor avea nevoie de facilități de stocare complexe, în special în cazul în care personalul necesită un acces remote la un volum semnificativ de informații. Mai mult, trebuie luate în considerare și cerințele legale de păstrare a datelor și informațiilor, precum și asigurarea securității acestora.

Ce soluție se potrivește business-ului meu?

Răspunsul la această întrebare trebuie să țină cont de nenumărați factori și, având în vedere importanța resurselor implicate în alegerea și implementarea unui astfel de sistem, se recomandă apelarea la serviciile unui specialist. El este capabil să identifice cele mai eficiente instrumente hardware, software și să recunoască care dintre acestea sunt adaptabile profilului și nevoilor companiei tale.

Există însă câteva întrebări al căror răspuns te vor ajuta să îți creezi o imagine generală asupra tipului de sistem potrivit și caracteristicilor acestuia. Printre ele se numără:

  • Cât de repede ai nevoie să accesezi datele?
  • Din ce locații vrei să ai acces la informații?
  • Ce aplicații generează cel mai mare volum de documente?
  • Cât de vechi sunt datele?
  • Pe ce perioadă ai nevoie să păstrezi informațiile?
  • Ce volum de duplicare există la nivelul companiei?

Pe măsură ce aspectele cu privire la volumul și accesul datelor devin mai clare, îți vei putea crea o ideea mai bună cu privire la nevoile de stocare ale firmei. Desigur, nu totul se limitează la personalizare, ca în orice caz existând sisteme și soluții mai bune sau mai puțin bune. În discuțiile cu cei de la netiTworks am aflat și câteva criterii de identificare a celor din prima categorie. Despre acestea vom vorbi în continuare.

Ce înseamnă o soluție bună de stocare?

Chiar dacă nu există un sistem de stocare universal care să răspundă nevoilor tuturor companiilor indiferent de mărimea și profilul acestora, pot fi distinse anumite aspecte care oferă o indicație asupra calității sale. Astfel, printre beneficiile unei soluții eficiente de stocare a datelor se numără:

  • Performanță de stocare care să răspundă cerințelor aplicațiilor și volumul de muncă, atât în prezent, cât și pe timp mediu-lung
  • Flexibilitate de rulare atât a sarcinilor de lucru vechi, cât și a celor emergente
  • Conectare facilă la infrastructura existentă și posibilitate de integrare cu aplicațiile și tehnologiile viitoare
  • Scalabilitate ridicată și capacitate ușoară de upgrade
  • Management eficient al datelor, indiferent de proveniența acestora
  • Accesarea și distribuirea datelor din orice locație, în orice moment
  • Funcții de protecție încorporate și securitate ridicată

Acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile care pot să indice eficiența unei soluții de stocare. Conform specialiștilor de la netiTworks, toate acestea sunt oferite prin sistemele de stocare ETERNUS, susținute de gama de servere PRIMERGY.

Fujitsu Storage ETERNUS

Pentru a susține o nouă lume a digitizării, Fujitsu a lansat o nouă generație de sisteme de stocare date, care oferă o performanță ridicată la costuri optimizate. Indiferent de nivelul companiei, soluțiile susțin creșterea permanentă datorită scalabilității puternice. Ele consolidează informațiile în cadrul bazelor de date de mari dimensiuni, susțin aplicațiile deja existente, oferind posibilitatea integrării facile a celor noi și eficientizează fluxurile complexe de lucru din cadrul unei companii.

Îmbinând portofoliul lor cu sistemele ETERNUS, Fujitsu a dezvoltat tehnologii de performanță de top, care oferă cei mai rapizi timpi de răspuns, indiferent de volumul de date. Ele acoperă toate nevoile de stocare a datelor, fie că vorbim de stocare tradițională, HCI (Hyper-converged Infrastructure) sau SDS (Software-defined Storage).

Începând cu ETERNUS DX100 S5, un sistem de stocare hibridă cu o scalabilitate ridicată, Fujitsu oferă o soluție de stocare companiilor mici și medii, cu un raport preț-performanță excelent. Optimizat pentru timpi de lucru reduși, sistemul poate oferi 8 PB de capacitate brută pe 264 de unități.

Pe de altă parte, Fujitsu ETERNUS DX600 S5 reprezintă un sistem de stocare hibridă cu performanțe excepționale. Cu ajutorul acestuia pot fi consolidate informațiile în baze de date de mari dimensiuni și aplicațiile critice pentru afaceri. Acestea sunt reunite într-un singur sistem, cu o scalabilitate impresionantă și o capacitate de stocare de până la 32,440 TB.

Află mai multe despre sistemele de stocare Fujitsu de la profesioniștii netiTworks și beneficiază de o consultanță de specialitate pentru a identifica soluția potrivită pentru compania ta.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Roșiile de pe Valea Fânațelor din Cluj, un deliciu pentru consumator

Articolul următor

Reparații rapide contacte auto!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share