Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ABC Aviation face documentația pentru viitorul heliport al Zalăului

Lucrările la heliport vor demara în vara anului viitor

Structura de rezistență a Spitalului  Județean de Urgență (SJU) Zalău permite amplasarea unui heliport, au concluzionat specialiștii ABC Development Aviation (ADA), compania care elaborează documentația de avizare a lucrărilor.

SJU va dispune de un heliport modern, amenajat pe terasa corpului B. Primii pași au fost făcuți în septembrie, când Consiliul Județean Sălaj a încheiat contractul de servicii pentru elaborarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții cu firma ADA.

“La nivelul județului există un elicopter SMURD care aterizează și decolează în condiții improprii, care generează întârzieri majore în preluarea pacienților. Amenajarea unui heliport pe terasa spitalului vine să rezolve această problemă. Va oferi o șansă în plus pacienților aflați în stare gravă și foarte gravă pentru că va scurta semnificativ timpul de răspuns în situații de urgențe medicale”, a precizat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ.

Investiție finanțată din bugetul propriu al județului, platforma de aterizare – decolare va fi prevăzută cu sistem de balizaj pentru a putea fi utilizată și pe timpul nopții. Investiția va crește gradul de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai bună acoperire a teritoriului.

După vizita pe care specialiștii aeronautici ai societății prestatoare au făcut-o la fața locului, au fost efectuate măsurătorile topografice, a fost finalizat studiul topografic și de obstacolare și a fost întocmit studiul meteorologic. Se află în stadiu de elaborare proiectele ce privesc arhitectura, rezistența, marcajele aeronautice, instalațiile electrice de balizaj și de stingere a incendiilor.

Specialiștii au concluzionat că structura de rezistenţă a clădirii se pretează pentru realizarea acestei investiții și că există condiții prielnice realizării unui heliport care să respecte cerințele reglementărilor aeronautice civile și să fie certificat de către Autoritatea Aeronautică Civilă Română.

În decembrie va fi gata avea documentația de avizare a lucrărilor de intervenții, după care se trece proiectare și execuție. Lucrările propriu-zise se estimează vor demara în vara anului viitor.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piața imobiliară din Cluj - Ce prețuri au casele și apartamentele?

Articolul următor

Patru oferte pentru fezabilitatea viitoarelor noduri de pe A3

Citește și:
Citeste mai mult

Ryanair reia zborurile Oradea – Londra

Ryanair va relua zborurile din Oradea spre aeroportul Londra Stansted, începând din 1 februarie. Pe platforma companiei, biletele…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share