Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piața imobiliară din Cluj – Ce prețuri au casele și apartamentele?

Piața imobiliară din județul Cluj s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. A ajuns chiar să se întreacă cu Bucureștiul, ba chiar să îl și depășească din anumite puncte de vedere. Dacă ești în căutarea unei case sau unui apartament în Cluj, analizează foarte bine piața. Contează foarte mult zona și anul construcției. Noi am făcut o analiză pe care o poți citi mai jos.

 

Orașul Cluj Napoca s-a dezvoltat ca niciun altul, în ultimii ani. Orașul este din ce în ce mai atractiv pentru mulți tineri din zonă și nu numai. Pe lângă toate condițiile pe care le oferă, este și un oraș curat, cu multe posibilități de promovare pe toate palierele vieții, dar și cu foarte multe evenimente și festivaluri. Toate aceste lucruri nu aveau cum să nu afecteze și piața imobiliară. Interesul crescut pentru acest oraș se traduce și prin creșterea chiriilor în ultimii ani, dar și prin construcția multor clădiri rezidențiale care își așteaptă noii proprietari. Cât costă însă un apartament în orașul Cluj Napoca și cât costă unul la periferia lui? Dar dacă vrei să îți cumperi o casă, este mai rentabil sau nu? Ei bine, noi am făcut o mică cercetare să aflăm răspunsurile la aceste întrebări și le puteți afla în rândurile de mai jos.

Să începem cu prețul unui apartament. Dacă îți dorești să locuiești în oraș, ar trebui să îți stabilești în primul rând un buget, cam cât de mare ai vrea să fie apartamentul și dacă ai fi dispus să locuiești într-un bloc ceva mai vechi. Prețurile diferă foarte mult în funcție de zonă și de cât de nou este. Deși nu este capitală, Cluj Napoca poate concura cu ușurință cu Bucureștiul, la capitolul prețuri. De exemplu, un apartament de tip studio, în zona gării din Cluj este listat la prețul de 52.900 de euro. Are 30mp, semidecomandat, etajul 1 din 5, dar blocul este nou; ceea ce reprezintă un avantaj.

Pentru un apartament de trei camere, din zona Grigorescu, se cer aproximativ 83.000 de euro. Are 52 de mp, balcon, apartamentul este finisat modern, semidecomandat, etajul trei din patru, iar blocul de abia a fost construit anul trecut. Dacă ești interesat de o locuință în zona Mănăștur – care este una dintre cele mai populare zone, dar și cele mai scumpe – atunci află că un apartament aici, într-un complex rezidențial, trece cu ușurință de suma de 100.000 de euro. Ba mai mult, unele ajung și la 150.000 de euro, în funcție de suprafață, îmbunătățiri, mobilă etc. În zona Gheorgheni, o altă zonă destul de căutată în Cluj, un apartament cu două camere, parcare subterană, de 52 de mp, bloc nou, prețul este și el destul de ridicat: 140.000 de euro.

 

 

 

Te interesează mai mult o casă decât un apartament? Din nou, în acest caz depinde foarte mult de cât de mare este casa respectivă, în ce zonă este, ce facilități are, cât de nouă este etc. În primul rând, trebuie să fii foarte hotărât dacă îți dorești casă sau apartament. Fiecare vine cu avantaje și dezavantaje, iar această decizie ar trebuie să fie luată în funcție de anumiți factori. Uneori, prețul unui apartament într-o anumită zonă este cam același ca cel al unei case într-o altă zonă. Dacă ți-ar plăcea să ai o mică grădină, unde să stai afară în nopțile de vară și să respiri aer curat, atunci o casă ar fi mult mai potrivită. Dar ține minte că aceasta necesită mult mai multă atenție și mentenanță decât un apartament. Doar grădina necesită multă muncă. Dacă nu îți place să locuiască cineva sub și peste apartamentul tău – poate îți place să îți faci antrenamentele fizice acasă și trebuie să sari sau îți place să te uiți la un meci de fotbal cu volumul la maxim sau poate ești un jucător înrăit de jocuri – de poker de exemplu – și îți exteriorizezi emoțiile la fiecare turneu ținut online, sau poate preferați un plan mai liniștit, cum ar fi un film fără să auziți niciun zgomot în jurul dvs. În toate aceste cazuri, ar fi mai indicat să te orientezi spre achiziționarea unei case decât unei locuințe la bloc. Ofertele sunt cu duiumul. De exemplu, dacă ai vrea o casă în zona Europa din Cluj, așteaptă-te la prețuri în jur de 250.000 de euro. O casă de trei camere, 92 de mp utili, P+1E, teren de 50 de mp, nouă, costă în jur de 265.000 de euro.

Undeva mai departe de centrul orașului, în zona Baciu (Popești), o casă individuală, de cinci camere, un balcon, o suprafață utilă de 153 de mp, P+1E și două locuri de parcare este dată spre vânzare contra sumei de 189.000 de euro. Bineînțeles, există case și la jumătate de milion de euro, chiar și mai mult.

Specialiștii preconizează însă că va urma o ușoară creștere a prețurilor imobilelor, după perioada pe care am avut-o, așa că ar fi bine să te grăbești. Dacă ești în căutarea unei locuințe, acum ar fi momentul să începi căutările și să și achiziționezi ceva.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ACI & CO încep amenajarea luncii Someșului Mic

Articolul următor

ABC Aviation face documentația pentru viitorul heliport al Zalăului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share