Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Bonas a atras 1,4 milioane de euro pe bursă

Fabricantul de lactate din Dezmir speră să își ia banii de investiții de pe piața de capital | Foto: Bonas

Producătorul clujean de lactate Bonas Import Export, recent listat la Bursa de Valori Bucureşti, a încheiat subscrierea aferentă exercitării drepturilor de preferinţă şi 6,9 milioane de lei de la investitori.

Societatea de brokeraj InterDealer Capital Invest a intermediat oferta. Perioada de derulare a ofertei a fost 23 septembrie – 23 octombrie, iar preţul de subscriere fiind de 1 leu / acţiune. Pentru fiecare acţiune deţinută la data de înregistrare 23 iulie 2021 fiecare acţionar a avut dreptul să subscrie 2 acţiuni noi la valoarea de 1 leu.

În perioada de ofertă au fost oferite spre subscriere, în baza exercitării drepturilor de preferinţă, 9,7 milioane de acţiuni ordinare, nominative, indivizibile, cu valoarea nominală de 1 leu şi valoarea de emisiune de 1 leu pe acţiune. 290 investitori au subscris 6,9 milioane din cele 9,7 milioane de acţiuni disponibile, reprezentând 70% din emisiunea totală.

Acţiunile rămase nesubscrise au fost anulate, iar conturile acţionarilor care au participat la majorare au fost încărcate cu noile drepturi de alocare. Planurile Bonas prevăd dezvoltarea unei noi fabrici și lansarea unui sistem de franciză pentru magazinele din localitățile aflate la o distanță mare de fabrică. Acționari principali ai societății din Dezmir erau Vasile Naș, Emil Ovidiu Naș, Petru Brad.

Total
9
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Johannis la summitul climatic de la Glasgow. Regina Angliei va lipsi

Articolul următor

Crosspoint: 100 mil. euro, tranzacții cu terenuri, în 2021

Citește și:
Citeste mai mult

ATP Group a luat avânt!

În 2019 ATP Group prezenta pentru prima dată noua sa divizie ATP Trucks,  producătorul de autovehicule de transport…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
9
Share