Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

SQM Architecture va proiecta “noul Bălcescu”

Asocierea dintre birourile SQM Architecture, Filip Concept și Hab Pro Creativ a câștigat contractul care îi permite proiectarea extinderii și amenjarea Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Cluj-Napoca.

În perioada 5-7 noiembrie a avut loc jurizarea proiectelor înscrise la concursul internațional de soluții pentru liceu și străzile adiacente, organizat de Primăria Cluj-Napoca (PCN), în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (OAR). În competiție au fost înscrise 26 de proiecte. Concursul a avut ca scop selectarea celei mai bune soluții pentru atribuirea contractului de servicii de proiectare.

„Concursurile de soluții vor continua. Piața A. Iancu va intra în proces de modernizare printr-un asemenea concurs”, spune primarul Emil Boc.

​Premiile acordate au fost locul 1: contractul de proiectare cu valoare estimată la a 2,4 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată, locul 2 – 83.000 lei, locul 3 – 41.500 de lei. Autori principali ai soluției câștigătoare sunt Remus Cristian Urcan și Ionuț Radu Filip, coautor fiind Timotei Hotea, iar colaboratori pe specialități, XC Project și CSP Proiect. Premiul 2 l-a obținut Simple Architecture, iar premiul 3, Norma Arhitectură și Urbanism, mențiunea onorifică revenindu-i biroului Starh Arhitectură, Construcții, Design.

“Proiectul câștigător se remarcă prin simplitatea și claritatea conceptului de intervenție, care reușește să răspundă problematicii complexe a temei și a unui amplasament dificil, caracterizat prin eterogenitatea formelor urbane și a tipologiilor arhitecturale. Reușește să reîntrupeze aceste calități ale arhitecturii vechi clujene fără a face rabat de la modernitate și fără a pastișa modelul istoric” – juriul competiției

“Felicit câștigătorii acestui concurs, pe care îi anunț că greul de abia acum începe: au datoria să furnizeze la timp și în termenii contractuali Planul Urbanistic Zonal, studiul de fezabilitate, documentația tehnică pentru autorizația de construire, proiectul tehnic și detaliile de execuție, iar ulterior asistența tehnică în implementarea proiectului” – Ovidiu Câmpean, director dezvoltare PCN

Expoziția proiectelor participante la concurs va putea fi vizitată în următoarea perioadă la Centrul de Cultură Urbană Casino, Parcul Central Simion Bărnuțiu. Concursul de soluții a fost public, într-o singură fază, deschis pentru România, țările Uniunii Europene și Spațiului Economic European și Confederația Elvețiană.

​Arhitecții din juriu

  • Horia Marinescu – Austria – președinte
  • Daniel Pop – reprezentant autoritate contractantă
  • Johannes Bertleff – România
  • Ștefan Tuchilă – Franța
  • Mihaela Criticos – România
  • Mariana Michiu – reprezentant OAR Filiala Transilvania
  • Șerban Patrulius – România
  • Membri supleanți: Maria Duda – România, Daniela Calciu – România

Echipa de organizare OAR

  • Ina Stoian – consilier profesional și tehnic
  • Mirona Crăciun – consilier concursuri, coordonator concurs
  • Ilinca Pop – referent concursuri, secretar jurizare
  • Aura Oancea – personal OAR, suport logistic
  • Iulia Cucu – comunicare concursuri

Sursa: PCN

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sorina Florescu, noul Head of Marketing al CTP Romania

Articolul următor

Oradea, model urban sustenabil, verde și neutru din punct de vedere climatic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share