Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Palatele Banffy și Reduta: două stele Michelin

Palatul Reduta, care adăpostește Muzeul Etnografic al Transilvaniei, este una dintre cele mai vechi clădiri din oraș

Muzeul Etnografic al Transilvaniei (MET) și Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN) au fost incluse în Ghidul Aniversar Michelin – 500 de peisaje, destinații și experiențe, fiind evaluate cu câte două stele.

Cele două așezăminte clujene se numără printre muzeele din România selecționate pentru a fi introduse în paginile celebrului almanah anual dedicat turismului și gastronomiei.

,,În ultimii ani am derulat două ample proiecte europene ce au vizat refacerea lor. Am urmărit redarea farmecului de odinioară al acestor edificii cu semnificații aparte pentru clujeni, alinierea la evoluția timpului și a tehnologiei, păstrând esența și încărcătura lor istorică” – Alin Tișe, președinte Consiliul Județean

MET, adăpostit de Palatul Reduta, este recomandat de Ghidul Michelin pentru colecțiile sale importante și expunerea sa modernă, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee de acest tip din România. Atenția este concentrată asupra expunerii tematice, structurată pe ocupațiile principale și pe colecția de costume tradiționale din diferite colțuri ale țării.

Palatul Banffy, edificiu ce găzduiește întreaga zestre de picturi, repere grafice și de artă decorativă a MACN, impresionează prin arhitectura sa, având statutul de cel mai important monument baroc din România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Unul dintre cele mai lungi bulevarde din Timișoara, transformat în magistrală verde

Articolul următor

Elbi va instala iluminatul inteligent în orașe din Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Lacul Ursu – comoara județului Mureș

Consiliul Judeţean Mureş a aprobat recent finanțarea unui proiect denumit Lacul Ursu – comoara județului Mureș. Evenimentul va…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share