Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Topografii fac măsurători pentru viitorul drum expres Oradea – Arad

Firma Consitrans și partenerii acesteia, realizează în această perioadă studiile și lucrările pregătitoare necesare întocmirii documentației tehnice a drumului expres Arad – Oradea.

Pentru a putea lucra la proiectul tehnic este nevoie ca proiectanții să efectueze: studii topografice și geotehnice, studii arheologice și lucrări de deminare, analize de impact și documentații de mediu, studii de trafic, evaluări de impact, audituri de siguranță rutieră, studii de soluții pentru relocări de utilități etc. Pentru un astfel de proiect, în lungime de peste 120 de km, aceste activități pregătitoare pot dura mai mult de jumătate de an.

Echipele tehnice sunt în teren, pe traseul care a fost stabilit în urma analizei mai multor variante. De săptămâna viitoare vor fi mai mulți specialiști în teren, lucrându-se pe teritoriul ambelor județe.

Ne propunem să finalizăm această etapă în primele două luni ale anului viitor. Proiectanții vor trece apoi la proiectarea efectivă, pe baza datelor extrase din aceste studii și a soluțiilor convenite cu avizatorii. În vara anului viitor am putea definitiva proiectul tehnic. După aprobarea acestuia, se va organiza procedura de licitație pentru selectarea unui constructor. Colaborăm cu toți cei implicați pentru a scurta durata proiectării. Le mulțumesc tuturor proprietarilor de teren pentru înțelegerea de care dau dovadă, permițând aceste foraje și excavări necesare pe terenurile pentru care nu sunt încă despăgubiți. Exproprierea acestor terenuri urmează să fie realizată spre finalul anului viitor”, a declarat Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Comisia Europeană înlesnește tranziția digitală pentru întreprinderi și cetățeni

Articolul următor

Zonele Sălaj și Meseș au „manuale” pentru construcțiile de la sate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share