Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Centura Oșorhei, circa 160 milioane de lei

Consiliul Județean Bihor a aprobat în ședința extraordinară de luni, 15 noiembrie, indicatorii tehnico-economici pentru realizarea Centurii Oșorhei.

Centura va avea o lungime de 5,8 kilometri, cu o bandă pe fiecare sens de circulație (7 metri lățime/sens).

„Centura Oșorhei va porni din girația de pe Centura Oradea, înainte de trecerea peste calea ferată, și continuă spre drumul care duce spre satul Cheriu. Drumul va merge paralel cu liniile de cale ferată, trecând pe lângă Oșorhei. Va avea prima intersecție cu drumul județean care duce la Copăcel. Centura va vira apoi la stânga, printr-un pasaj peste calea ferată, și va reveni în Drumul Național DN1, în zona girației care duce spre satul Fughiu”, a precizat președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan.

Proiectul de hotărâre „Creșterea accesibilității pe drumurile județene în Zona Metropolitană Oradea, Lotul I: DJ767J (Sector 1) și DJ767E” cuprinde și reabilitarea drumului județean dintre localitățile Oșorhei și Copăcel. Drumul are o lungime 12,7 kilometri.

„Vom organiza licitația pentru selectarea unui constructor. Dacă nu vor fi contestații, în primăvară vom avea un contract semnat și vom începe lucrările. În 18 luni ar trebui să fie gata. Lucrările vor fi finanțate din fonduri europene. Circulația se va îmbunătăți considerabil, iar tranzitarea localității Oșorhei se va face fără ambuteiaje”, a adăugat Ilie Bolojan.

Valoarea totală pentru realizarea Centurii Oșorhei și reabilitarea drumului județean este de 159.122.307,98 lei, inclusiv TVA.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cine se va ocupa de primul park & ride al Clujului

Articolul următor

Cât costă abonamentele la marile festivaluri ale României

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share