Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cine se va ocupa de primul park & ride al Clujului

Lucrările la noul obiectiv din zona aeroportului trebuiau deja să fie în toi

Consiliul Județean (CJ) Cluj va pune la dispoziție Primăriei Cluj-Napoca (PCN) terenul necesar edificării obiectivului park and ride de lângă aeroportul din Someșeni, din lipsa banilor necesari concretizării investiției.

Forul județean a inițiat un proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul public al județului în cel al municipiului a imobilului situat pe str. Traian Vuia, în vederea realizării obiectivului. Sistemul se va realiza pentru stimularea mobilității prin utilizarea mijloacelor de transport public în baza protocolului de colaborare dintre cele două instituții. Terenul va fi oferit cu titlu gratuit pentru ca investiția să fie realizată, „în cel mai scurt timp”, din bugetul local.

Proiectul prevede amenajarea accesului din drumul național și a unei platforme pentru zona de parcare, cu 863 de locuri de parcare, accese auto și pietonale cu dotările aferente, dar și o stație de închiriere de biciclete. Este prevăzută și amenajarea unui terminal tip autogară, care va cuprinde o clădire terminal și o copertină pentru autocare, cu piațetă publică.

Acum un an forul județean iniția o licitație privind achiziționarea execuției lucrărilor de construcții, estimate atunci la 11 milioane de euro, care trebuiau să se concretizeze în un an și jumătate. Șase asocieri sau companii s-au înscris, liderii lor fiind Diferit, TCI Contractor General, Electrogrup, Concelex, MIS Grup și Nord Conforest. Totuși, la început de 2021, CJ anunța suspendarea proiectului, din cauza scăderii bugetului județean cu 20% față de anul precedent.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rețea de gaz pentru comuna Tinca

Articolul următor

Centura Oșorhei, circa 160 milioane de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share