Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Succes al Techsylvania: startup câștigător, achiziționat de americani

PatchAI a fost premiat cu 125.000 de euro la competiția Startup Avalanche | Foto: Techsylvania

PatchAI, startup-ul câștigător al ediției din 2019 al programului Techsylvania Startup Avalanche (TSA), a fost achiziționat de Alira Health, companie americană de consultanță, lider în domeniul sănătății globale și științelor vieții.

Juriul care la TSA i-a acordat premiul de 125.000 de euro a fost condus de fondul clujean de investiții în startup-uri Risky Business, alături de Voicu Oprean (fondator și CEO AROBS), Philipp Kandal (antreprenor în serie, angel investor), compania Connatix și platforma de investiții RocaX.

Tranzacțiile de investiție și exit, în care grupul de investitori a fost consiliat și asistat de avocatul Răzvan Bălosu, au avut ca rezultat o rată internă de rentabilitate anuală de 35%, depășind obiectivul de referință al fondurilor de venture capital de top din lume, în cazul unor tranzacții similare.

„Suntem foarte încântați să vedem că programul Avalanche nu doar aduce în prim-plan startup-uri excelente, ci și gestionează întregul ciclu de investiții până la exit cu succes și profitabilitate”, a declarat Voicu Oprean, om de afaceri care a participat la investițiile Avalanche în fiecare an.

PatchAI, startup italian, folosește inteligența artificială și o abordare centrată pe pacient pentru a descentraliza și a îmbunătăți experiența și rezultatele studiilor clinice. Valorificându-și succesul la TSA 2019, PatchAI a accelerat dezvoltarea companiei, ce a continuat să crească pe piață, și-a extins sfera produselor către practica clinică, a atras drept clienți companii farmaceutice de vârf la nivel global, precum Roche și AstraZeneca și a obținut finanțări suplimentare de 2 milioane euro, culminând cu acest exit.

Troop Travel și AgUnity sunt și ele “pe val”

TSA este o competiție de top pentru startup-uri, cu unele dintre cele mai mari premii de investiții în bani din Europa. Competiția primește sute de aplicații calificate în fiecare an, doar 10 fiind selectate pentru înscriere. Startup-urile selectate participă la un program intens, creat de Risky Business, care oferă consiliere și training de specialitate axat pe prezentarea ideilor și a produselor, strategie, investiții.

Programul pregătește startup-urile să prezinte în cadrul evenimentului principal de la Techsylvania, care atrage investitori de top la nivel mondial, precum Softbank, Baidu Ventures, EQT, Tim Draper, Tony Fadell, Sequoia, Atomico, Mark Cuban, Founders Fund, General Catalyst, Union Square Ventures sau Seedcamp.

De la înființare, Techsylvania și-a construit un palmares de renume în atragerea startup-urilor cu potențial din peste 20 de țări la Cluj-Napoca, România. Recent, Troop Travel, câștigătorul TSA 2018, a atras o rundă de finanțare de 8 milioane de dolari, în timp ce câștigătorul din 2020, AgUnity, a crescut rapid pe piață și a încheiat vânzarea de token-uri AgriUT cu suprasubscriere.

Următoarea ediție a Startup Avalanche va avea loc în cadrul evenimentului Techsylvania 2022 și are ca scop diversificarea și creșterea grupului de investitori. „De la înființare, Avalanche s-a remarcat drept un catalizator puternic pentru startup-uri, oferind oportunități extrem de valoroase celor care se califică în program.

Prin acest exit de succes și lista impresionantă de câștigători și finaliști din anii precedenți, programul și-a demonstrat profitabilitatea pentru investitorii participanți. Așteptăm cu nerăbdare să creștem grupul de investitori ce iau parte la Avalanche și să-l ducem la următorul nivel”, a declarat Jennifer Austin, cofondator Risky Business.

Acesta este primul fond de investiții în startup-uri de tip “early stage” din România, fondat la Cluj în 2017 de către 36 de antreprenori români din țară și străinătate.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Conrep a finalizat drumul de pe Valea Ruscovei

Articolul următor

Agro Transilvania își primenește spațiile interioare

Citește și:
Citeste mai mult

ATP Group a luat avânt!

În 2019 ATP Group prezenta pentru prima dată noua sa divizie ATP Trucks,  producătorul de autovehicule de transport…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share