Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum sprijină SAP dezvoltarea economiei digitale post-pandemie

„Soluțiile digitale joacă un rol esențial în atenuarea impactului economic generat de criza COVID-19”, consideră Diana David, Managing Director, SAP România, într-un interviu acordat Transilvania Business. Care sunt soluțiile pe care SAP le oferă partenerilor atât din mediul public, cât și din cel privat, și care sunt beneficiile acestora, aflați mai jos.

Conduceți operațiunile SAP România relativ recent și veniți cu un background în soluții tech pentru sectorul public. Ce expertiză are SAP în sectorul public? Puteți oferi câteva exemple de sisteme dedicate?

Diana David: Cred cu tărie că soluțiile digitale joacă un rol esențial în atenuarea impactului economic generat de criza COVID-19. Situația actuală oferă României o oportunitate unică de a trece în economia digitală.

Echipa noastră din România lucrează cu mai mulți parteneri și consultanți români într-un adevărat ecosistem al economiei digitale și suntem încântați să investim în continuare în această direcție.

În ultimele șase luni, SAP este implicat în discuții avansate cu guvernele europene referitor la transformarea digitală și inițiativa UE de finanțare a acestor proiecte prin intermediul Fondului de Reziliență și Recuperare, cu accent puternic pe investițiile sustenabile și transformarea digitală a sectorului public. Fiind în contact permanent cu clienții noștri din sectorul public din întreaga lume, suntem foarte familiarizați cu prioritățile agendei digitale, pe care le-am adaptat și pentru România.

Din ce în ce mai multe instituții publice și agenții guvernamentale încep să înțeleagă necesitatea de a adopta o abordare centrată pe cetățean, mai ales în ultima perioadă, când pandemia de coronavirus a provocat o schimbare majoră în modul în care interacționăm între noi. În lunga sa istorie, SAP a ajutat multe instituții publice să devină organizații inteligente și le-a permis să-și deservească mai bine cetățenii.

Un exemplu recent este Oficiul Veniturilor Statului (OSR) din Queensland, Australia, care folosește capacitățile SAP Leonardo Machine Learning pentru a anticipa ce contribuabili vor avea intârzieri de plată a taxelor, cu un nivel de precizie mai mare de 70% – îmbunătățind, astfel, serviciile și rezultatele pentru contribuabili, personalul OSR, guvernul și statul Queensland în ansamblu.

Elizabeth Goli, comisarul Oficiului, spunea că „într-o lume digitală, oamenii își doresc o conexiune umană și servicii care să fie proactive și personalizate. Adevărata valoare a SAP Leonardo Machine Learning o reprezintă informațiile pe care soluția le oferă pentru a îmbunătăți experiențele contribuabililor noștri, pentru a crea un mediu axat pe cetățean și pentru a obține rezultate mai bune ale veniturilor pentru Queensland”.

Un alt exemplu, mai aproape de România, este Heidelberg, un oraș istoric de 160.000 de locuitori din Germania, care a devenit, cu ajutorul SAP, un oraș inteligent – smart city. Administrația locală, împreună cu specialiștii SAP, a dezvoltat și implementat un sistem inteligent de gestionare a deșeurilor, utilizând senzori montați pe containere.

SAP a lansat de curând o nouă ofertă – RISE with SAP și aflăm că din ce în ce mai multe companii adoptă această soluție, unele chiar din România. Cu ce noutăți vine RISE with SAP și de ce ar alege organizațiile aceasta ofertă?

Diana David: RISE with SAP este un nou serviciu inteligent care permite companiilor să facă tranziția către cloud într-un mod mai durabil, bazat pe valoare, oferind în același timp inovație continuă pe parcursul traseului lor de transformare digitală. Noua ofertă le permite clienților să valorifice mai rapid investiția lor în transformare, cu o reducere de până la 20% a Costului Total de Proprietate – TCO pentru SAP S/4HANA Cloud în comparație cu o implementare ERP tradițională.

Avem un exemplu excelent în România, HABAU, un furnizor important pentru companiile din industria de petrol și gaze, care este prima companie din regiune care a adoptat noua ofertă. După integrarea RISE with SAP, care include soluția SAP S/4HANA Private Cloud, compania va beneficia de reziliență crescută și agilitate sporită în adaptarea la o piață aflată în continuă schimbare. HABAU va putea avea un focus mai mare pe procesele core business și operațiuni si își va simplifica arhitectura IT, având un singur furnizor responsabil cu licența ERP, infrastructură hiper-scalabilă și servicii de administrare.

Pandemia a schimbat radical modul în care lucrăm. Companiile sunt mult mai implicate acum în bunăstarea angajaților. Ce rol are tehnologia în această schimbare, cum ajută SAP organizațiile să atragă, dar mai ales să rețină oameni talentați?

Diana David: Pandemia a schimbat, într-adevăr, tot ce știam despre muncă, relații, afaceri, societate. Oamenii se simt copleșiți, stresați și doresc mai multe oportunități de dezvoltare a carierei. Potrivit unui raport Qualtrics recent, aproape jumătate dintre angajați caută să își schimbe locul de muncă anul acesta.

Lucrând îndeaproape cu clienți din diferite industrii și piețe, organizații care utilizează soluția noastră SAP SuccessFactors în procesele de resurse umane, SAP are o perspectivă excelentă asupra schimbărilor care au avut loc în ultimele 18 luni de la debutul pandemiei. Și am reușit să alcătuim o listă cu 4 moduri în care companiile își pot atrage și păstra talentele:

Ascultați-vă angajații – dați-le o voce, faceți-i să se simtă apreciați. Companiile pot folosi vocile angajaților ca o busolă pentru a informa decidenții ce părere au echipele lor despre decizii, planuri și care sunt nevoile lor.

Automatizați procesele de resurse umane – acest lucru este foarte important deoarece oferă profesioniștilor în resurse umane mai mult timp pentru a se concentra asupra a ceea ce contează cu adevărat – oamenii. Ei pot petrece mai mult timp conectându-se cu viitorii și actualii angajați și pot afla ce îi motivează, care sunt nevoile și aspirațiile lor.

Creați o experiență mai bună pentru angajați – multe studii au arătat că angajații se simt mai motivați la locul de muncă și dispuși să rămână într-o companie care cultivă o experiență pozitivă pentru angajați. Aceste studii au arătat, de asemenea, că abilitatea de a reține oamenii talentați este în strânsă legătură cu productivitatea și succesul pe termen lung al unei organizații.

Transformați HR-ul într-o divizie strategică a companiei – liderii de business trebuie să înțeleagă rolul strategic pe care HR îl are în noua realitate economică. Reziliența și agilitatea cu care profesioniștii în HR trebuie să realinieze resursele pentru ocuparea rolurilor critice din cadrul organizației, consolidarea continuității business-ului și recalificarea forței de muncă sunt elemente esențiale care asigură un avantaj competitiv, atât ca angajator, cât și ca lider de piață.

SAP SuccessFactors ajută peste 12.000 de companii din toată lumea să realizeze toate cele de mai sus și multe altele. Soluția noastră este un software ușor de folosit și intuitiv care oferă viziune, viteză și flexibilitate asupra funcțiilor de HR și poate ajuta companiile să rămână agile și reziliente.

Unele dintre cele mai mari companii din România utilizează SAP SuccessFactors pentru a-și eficientiza procesele de resurse umane și pentru a-și gestiona mai bine forța de muncă: Carrefour, Profi, KMG International (Rompetrol).

Misiunea SAP SuccessFactors a fost întotdeauna de a permite companiilor să motiveze angajații care, la rândul lor, să devină un motor pentru inovație, creștere și reziliență. Când am introdus suita de soluții HXM – Human Experience Management – în urmă cu un an, aceasta a semnalat o schimbare în modul de a privi angajații, de la „capital” sau active ale companiilor, la elemente fundamentale pentru succesul unui business.

(Publicat în ediția print TB nr. 105)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Brisk, primii 5 ani

Articolul următor

Reinventarea orașelor regionale. Strategii și atuuri.

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share