Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mediciniștii au închiriat Grand Hotel Italia pentru concursul de rezidențiat

Candidații la rezidențiat au ocupat atât platoul Grand Italia, cât și strada de acces la hotel | Foto: UMFIH

Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu (UMFIH) Cluj-Napoca a închiriat toate sălile de conferință ale celui mai mare hotel din oraș (187 de camere) pentru găzduirea concursului național de rezidențiat.

1.600 de candidați au participat duminică la proba scrisă a concursului de la Cluj, pentru care instituția de învățământ a luat măsuri speciale de desfășurare în condiţii optime de siguranţă sanitară și distanțare fizică pentru toţi cei implicaţi, candidați și organizatori.

Concursul de intrare în rezidențiat pe post și pe loc este organizat de Ministerul Sănătății, UMFIH fiind centru de examinare. Acesta s-a desfășurat în șase centre universitare: Cluj-Napoca, București, Iași, Târgu-Mureș, Craiova, Timișoara.

Ministerul Sănătății a scos la concurs 6.219 de locuri și de posturi, pentru care au candidat 12.560 de absolvenți. La Cluj s-au înscris 1.609 de candidați: 746 de absolvenți de medicină, 322 de medicină dentară, 541 de farmacie.

Examenul scris a început duminică, 21 noiembrie, a durat patru ore și s-a susținut în cele trei domenii. Candidații primesc rezultatele pe loc, după încheierea examenului, corectarea grilelor realizându-se în mod electronic.

În vederea prevenirii infectării cu Covid, UMFIH a pregătit 30 de săli de examen, în mai multe locații din oraș: amfiteatrele UMFIH, Universității Babeș-Bolyai și Universității Tehnice, sălile de conferințe de la Hotelul Grand Italia.

“Printr-un efort colectiv, UMFIH acţionează preventiv şi cu responsabilitate în scopul reducerii riscului epidemiologic de răspândire a infecţiei cu noul coronavirus, privind cu maximă seriozitate modalitatea de organizare a concursului național de rezidențiat. Anul acesta este o concurență mare pentru posturile și locurile scoase la concurs” – Anca Buzoianu

La concursul de rezidențiat de anul trecut, cele mai mari punctaje din țară și cea mai mare rată de promovare în cele trei domenii au fost obținute de către absolvenții UMFIH. În vară, instituția a închiriat, pentru două zile, cele mai mari săli de sport din oraș, Sala Polivalentă (10.000 de locuri), Sala Horia Demian (3.000), pentru examenul de admitere.

Atunci UMFIH a amenajat 15 săli de examen în oraș, în organizarea examenului fiind implicate 400 de cadre didactice, studenți și personal administrativ. La admitere au concurat 1.700 de candidaţi pentru 714 locuri la buget şi 255 de locuri cu taxă. Cele mai căutate specializări au fost medicină, cu 2,47 candidați pe un loc, radiologie și imagistică – 2,34, asistență medicală generală – 1,89.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Munții Rodnei vor atrage finanțări europene

Articolul următor

Drumul care va uni Centura Zalăului de Autostrada Transilvania e gata anul viitor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share