Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cluj IT se implică în proiecte Orizont Europa

UBB și-a asumat rolul privind transferul know-how înspre mediul economic | Foto: CITC

Asocierea Cluster IT Cluj (CITC) a fost implicată ca partener în patru proiecte pe programul european Horizon 2020 și se pregătește nouă noua ediție a acestuia.

CITC a participat la un eveniment organizat de Centrul Suport Orizont 2020 din cadrul Universității Babeş-Bolyai (CSO-UBB), alături de reprezentanți ai Oficiului Român pentru Ştiinţă şi Tehnologie de pe lângă Uniunea Europeană (ROSTeu) și ai instituțiilor academice, de cercetare și administrative implicate în procesele de transformare digitală a societății.

În cadrul evenimentului ”Orizont Europa și transformarea digitală”, Andrei Kelemen, director executiv al CITC, a împărtășit experiențele sale privind finanțarea, aducând în discuție provocările întâmpinate în procesul de aplicare, dar și succesul celor patru proiecte aflate deja în implementare prin programul Horizon 2020 în care CITC este implicat în calitate de partener.

“Deși rata de succes pentru aplicații în Horizon 2020 a fost de 10-12%, experiența câștigată din proiectele Galatea, SpaceEnd, cyberGEIGER și UFO Project ne îndrumă spre o concluzie. Exemplele de succes cu impact în piață sunt construite prin implicarea activă a unui mix actori relevanți – mediile de cercetare și academic, organizații cu rol reprezentativ al mediului privat – clustere și companii” – Andrei Kelemen

Detalii despre noul program Orizont Europa au oferit Daniel David, rectorul UBB; Iulia Mihail, coordonator NCP, ROSTeu; Monica Barbu, NCP – dezvoltare digitală, industrie și spațiu, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică: Cristina Anania, NCP – domeniile juridic și financiar, ROSTeu.

CSO-UBB și-a asumat rolul privind transferul know-how înspre mediul economic, sprijinirea colaborării internaționale și a implicării cercetătorilor și specialiștilor în astfel de proiecte. CITC este o organizație de tip cluster inovativ cu 75 de membri: 60 de companii IT cu mii de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de 100 de milioane de euro, universităţi şi institute de cercetare, organizaţii catalizator.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ANL a depășit 800 de locuințe finalizate în Timiș

Articolul următor

Regiunea Vest și-a stabilit prioritățile pentru perioada următoare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share