Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Regiunea Vest și-a stabilit prioritățile pentru perioada următoare

Președintele Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest a devenit Romeo Dunca, șeful Consiliului Județean Caraș-Severin. El se va afla în fruntea organismului ce coordonează activităţile de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională. Cu ocazia ședinței, ADR Vest a anunțat și care vor fi prioritățile pe care le va urmări în perioada următoare.

Numirea președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin avut loc în cadrul ședinței CDR Vest desfășurată la Arad. El îi succede în funcție lui Iustin Cionca, omologul său din județul Arad, care va ocupa funcția de vicepreședinte până la finalul anului 2022. Conform statutului CDR Vest, președintele și vicepreședintele nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ. Cele două funcţii sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene.

Romeo Dunca va deține astfel funcția de conducere a Consiliului pentru Dezvoltării Regionale chiar în primul an al noului exercițiu financiar.

Acest an este unul extrem de important, pentru că este primul în care ADR Vest este autoritate de management pentru Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Prin intermediul acestui program se vor aloca Regiunii Vest 1,1 miliarde euro. Se vor urmări șapte priorități: O regiune inovatoare; O regiune digitalizată; O regiune cu orașe prietenoase cu mediul; O regiune cu mobilitate sustenabilă; O regiune accesibilă; O regiune educată; O regiune atractivă.

Noul POR vine și cu o noutate ce ține de alocarea bugetară. Astfel, alocările se vor face anual, iar sumele necheltuite nu vor putea fi reportate de la un an la altul, ceea ce va constitui o presiune suplimentară, având în vedere că, în prezent, în ciuda sumelor contractate, absorbția fondurilor europene este una dintre principalele probleme cu care se confruntă în prezent beneficiarii.

Pentru exercițiul financiar 2014 – 2020, prin Programul Operațional Regional, regiunea Vest a atras fonduri total de peste 1,1 miliarde de euro, cu peste 70% mai mult decât alocarea inițială a regiunii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cluj IT se implică în proiecte Orizont Europa

Articolul următor

Metroul din Cluj, "umflat" la 2 miliarde de euro. Cum ar trebui să arate

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
0
Share