Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Replica de colecție a bancnotei de 20 de lei, lansată la Cluj și Timișoara

Sucursalele regionale Cluj și Timiș ale Băncii Naționale a României (BNR) au început să comercializeze, pentru pasionații de numismatică, replica pe suport de polimer după prima bancnotă de 20 lei din țară, emisă în 1881. Prețul de vânzare este însă de cinci ori mai mare.

Bancnota are dimensiunile 168 x 96 mm, o culoare predominantă albastru cobalt, fiind imprimată în tehnică plană, pe suport de polimer. Pe aversul replicii se regăsesc ferestre transparente, în una figurând valoarea nominală a replicii „20ˮ în stânga și în cealaltă, portretul împăratului Traian.

Pe reversul replicii, compoziția grafică include elemente decorative. În centru, se regăsește un medalion cu portretul împăratului; circular, este înscris textul penalităților iar în partea inferioară, valoarea nominală a bancnotei. În scopul protejării împotriva falsificării, replica pe suport de polimer include șase elemente de siguranță, inclusiv luminiscență roșie sau verde, vizibilă numai în lumină cu raze ultraviolete.

Tirajul pentru această emisiune numismatică este de 30.000 de unități. Replica pe suport de polimer este inclusă într-un pliant de prezentare redactat în română, engleză şi franceză. Prețul de vânzare al replicii este de 100 de lei, exclusiv taxa pe valoarea adăugată, și cuprinde pliantul de prezentare. Lansarea sa în circuitul numismatic se realizează și prin sucursalele Bucureşti, Constanța, Dolj și Iaşi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Uniunea Patronală din România a adunat 172 de organizații

Articolul următor

A10 se deschide azi. Cum arată noua șosea de mare viteză

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share