Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Laszlo Vajda va coordona strategia de dezvoltare a TeraPlast

Grupul TeraPlast și-a extins echipa managerială prin numirea în funcție a lui Laszlo Vajda, care își începe activitatea în decembrie și va coordona strategiile de dezvoltare pentru toate companiile.

Vajda va avea la TeraPlast obiective de creștere a portofoliului de business-uri și de produse pentru capitalizarea noilor oportunități din piață. „De când ne-am asumat obiectivul de a avea o creștere de două cifre pe an, a devenit evidentă necesitatea unei poziții de director de dezvoltare. La nivel de grup cultivăm performanța colegilor noștri fie prin promovarea internă, fie prin recrutarea externă a unor specialiști bine ancorați în piață, care au aceleași valori ca noi”, a motivat Alexandru Stânean, director general al grupului.

„Avem o agendă încărcată; TeraPlast vrea să fie model de dezvoltare sustenabilă, pentru România și nu numai, iar strategia noastră se concentrează pe reciclare, utilizarea eficientă a resurselor, integrarea în modelul de business a tuturor valorilor de sustenabilitate: mediu, social și guvernanță”, spune Vajda.

El a fost, de-a lungul timpului, responsabil de procese de producție, de supervizarea investițiilor, eficientizarea fluxurilor tehnice și de producție, precum și de dezvoltarea de produse și managementul calității. Totodată, a căpătat experiență strategică din poziția de director general, coordonând în ultimii ani activitatea din România și Ungaria a grupului Pipelife.

Grupul TeraPlast a raportat în primele nouă luni afaceri de 451 milioane de lei, în creștere cu 46% față de primele nouă luni din 2020. Profitul net al grupului a crescut cu 41%, ajungând la 43 milioane de lei față de 30 milioane în primele nouă luni din 2020.

În cadrul investițiilor de 32 milioane de euro implementate de grup în 2021, 20 de milioane sunt direcționate către creșterea cu 50% a capacității de producție pentru linia de business instalații. Începând cu acest trimestru este operațională fabrica TeraBio Pack, o investiție de 12 milioane de euro pentru producția de ambalaje biodegradabile.

Strategia grupului include și obiective de dezvoltare durabilă. Din 2018 TeraPlast deține brevet pentru producția de țevi din PVC multistrat cu miez reciclat. Din 2021, capacitatea de procesare a fabricii de reciclare crește de la 12.000 t/an la 31.000 t/an.

7.000 de module fotovoltaice sunt montate pe halele din Parcul Industrial Sărățel, iar grupul plănuiește extinderea lor și pe halele noi de producție și depozitare pentru a-și asigura o parte din necesarul de energie. Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Somplast.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Swiss Capital, în topul brokerilor pe Bursa din Bucureşti cu tranzacţii de 1,3 miliarde de lei în 11 luni

Articolul următor

Bani europeni pentru proiecte de mobilitate, regenerare și infrastructură în Ardealul de Nord

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Nordic Group investește și la Izvin

Nordic Group, una un jucător important în piața distribuției de produse alimentare premium în  rețele Retail, HoReCa și…
(Cluj-Napoca, 14–24 iunie)
Citeste mai mult

Cinema și fine dining la TIFF

Festivalul Internațional de Film Transilvania (Cluj-Napoca, 14–24 iunie) a făcut cunoscute filmele secțiunii Film Food. “Deseori, mâncarea înseamnă…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share