Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

BRK Financial a propulsat GoCab la bursă

GoCab a intrat pe piața de capital în urma unui plasament privat cu subscriere de 17 milioane de acțiuni | Foto: BVB

Societatea clujeană de intermediere pe piața de capital a acționat în calitate de consultant autorizat pentru intrarea la Bursa de Valori București a companiei GoCab Software (GCS).  

„BRK este fondator al GCS, proiect în care a investit începând cu anul 2019 și pe care l-a susținut în fazele incipiente, iar acum am asistat-o din poziția de consultant autorizat în demersurile care au precedat această listare.

Mă refer atât la derularea plasamentului privat, în urma căruia GCS a atras, în cadrul unei majorări a capitalului social, 7,4 milioane lei, cât și în îndeplinirea procedurilor și formalităților aferente admiterii la tranzacționare. Este cea de-a 10-a listare finalizată de către BRK în 2021, peste cele mai optimiste așteptări ale noastre”, a declarat Monica Ivan, director general al societății clujene de brokeraj.

„Decizia listării este cel mai important pas făcut pentru companie şi pentru industria de taximetrie din România. Suntem prima companie din domeniul taximeriei care face acest pas uriaş la bursă. Nu am fost şi nu suntem singuri pe acest drum, alăturarea celor 78 de acţionari, inclusiv din plasament privat, este lucrul care ne impulsionează, dar ne şi responsabilizează”, a spus Ninel Macarie, director general al GCS.

Plasamentul privat aferent majorării de capital social s-a derulat în august cu participarea a 57 persoane fizice și opt persoane juridice. În cadrul plasamentului au fost subscrise 17 milioane de acțiuni la un preț de subscriere de 0,43 lei. Plasamentul privat și listarea au fost realizate cu sprijinul BRK.

Fondurile atrase în cadrul plasamentului privat vor fi folosite, conform memorandumului, pentru dezvoltarea aplicațiilor GCS, prin automatizarea proceselor utilizate în activitatea de taximetrie, precum și pentru promovarea acestora în rândul șoferilor și a potențialilor clienți.

GCS a fost înființată în 2019 de BRK și de patru dispecerate de taximetrie din București care au definit conceptul companiei și strategia de dezvoltare. Aplicația a fost descărcată până acum de 80.000 de utilizatori și de 10.000 de șoferi de taxi.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Oamenii de afaceri din Cluj îl vor mai verde și mai prietenos cu familiile

Articolul următor

Manifest urbanistic pentru Apahida: “Nu vrem să devenim noul Florești”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share