Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Încălzire cu apă geotermală, printr-un proiect de 5 milioane de euro, la Pecica

Vineri, 17 decembrie 2021, Primăria Pecica a organizat conferința de lansare a proiectului „Sistem de producere și distribuție a energiei termice, utilizând energie geotermală în Orașul Pecica”.

În următorii doi ani vom realiza o rețea de distribuție a energiei termice cu lungimea de 1,33 de kilometri, prin care se va realiza încălzirea cu apă geotermală a 13 clădiri din zona centrală (școli, grădinițe, hala agroalimentară, sala de sport și sediile primăriei)”, a anunțat Petru Antal, primarul orașului Pecica.

Proiectul, în valoare de aproape 5 milioane de euro, este finanțat din fonduri de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Pe lângă reducerea costurilor cu încălzirea, avem grijă de mediul înconjurător și explotăm zăcământul aflat sub oraș, reinjectând apa în sol, la finalul procesului. Pentru următorii ani avem și alte planuri pentru folosirea apei termale, dar și proiecte pentru eficientizarea consumului de energie la nivel local”, a precizat Petru Antal.

Finalizarea proiectului este anunțată pentru 31 decembrie 2023, dar constructorii promit executarea lucrărilor înainte de termen.

Pentru viitor, primarul dorește să extindă rețeaua de apă termală și la locuințele private, dar și construirea unui ștrand cu apă geotermală la Pecica.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Automobilele Renault din 1898 până în prezent într-un muzeu virtual - The Originals

Articolul următor

Service-ul Dacia de pe Calea Dorobanților devine ansamblu rezidențial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share