Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

4 milioane de euro pentru amenajarea peisageră a clinicilor universitare din Cluj

Proiectul presupune demolarea clădirilor parazitare și reabilitarea fondului arhitectural al zonei

Plenul Consiliului Județean (CJ) Cluj va dezbate proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai amenajării urbane și peisagere a clinicilor universitare din municipiu.

Proiectul se referă la amenajarea a trei terase naturale, de 74.000 mp, amplasate lângă viitoarea clădire a Centrului Integrat de Transplant (CIT) și care cuprind terenuri aferente Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) și Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie (SCP).

„Dat fiind faptul că CIT va fi amplasat în incinta clinicilor universitare, prin tema de concurs s-a propus amenajarea peisagistică a întregii zone, astfel încât spațiul să fie unul centrat în jurul nevoilor pacientului. În acest fel, se va crea un mediu terapeutic optim, care va reduce stresul generat de actul medical și va contribui la îmbunătățirea procesului de vindecare și recuperare.

Acest nou pas vine în completarea celui realizat în cursul lunii precedente, când am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția propriu-zisă a CIT”, a precizat Alin Tișe, președintele CJ Cluj.

Conform studiului de fezabilitate, principalele amenajări urbane și peisajere se referă la demolarea unor construcții din zona SCP și construirea unora noi care să se integreze armonios cu cele existente în zonă. Sunt vizate desfacerea și refacerea împrejmuirilor din zona celor două spitale învecinate, aflate într-o stare avansată de degradare; construirea de noi drumuri, accese și trotuare care să facă legătura cu CIT; refacerea spațiilor verzi din jurul SCP.

CJ Cluj urmărește să îmbunătățească spațiul public și fondul vegetal, prin crearea unui mediu naturalizat atractiv și integrarea spațiilor verzi rezultate în sistemul de parcuri urbane al orașului. Prin desființarea clădirilor parazitare existente se dorește reabilitarea fondului arhitectural al zonei.

Având în vedere specificul medical al zonei, se urmărește asigurarea unei mai bune legături între ansamblul clinicilor universitare și viitorul CIT. Valoarea investiției este de 19,7 milioane de lei, banii provenind atât din fonduri europene, cât și din alocări bugetare multianuale ale CJ Cluj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ce NU trebuie să lipsească din vestimentațiile bărbătești de Revelion din anul 2021?

Articolul următor

NTT Data va automatiza activitatea Sodexo

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share