Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Megatitan a amenajat cinci puncte moderne de colectare în Zalău

Platformele subterane de colectare a deșeurilor sunt o alternativă la platformele clasice, supraterane betonate, împrejmuite prin gard

Operatorul Megatitan Beclean a finalizat un proiect de amenajare de puncte de colectare a deșeurilor cu amenajare în subteran în reședința de județ a Sălajului.

Proiectul de modernizare și amenajare a celor cinci puncte de colectare s-a ridicat la 309.126 de lei, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă. Contractul administrației locale cu Megatitan a presupus proiectarea, asistența tehnică, execuția lucrărilor. Platformele subterane sunt destinate colectării selective a deșeurilor municipale și asimilabile (menajere), pe maximum patru fracții.

O platformă este prevăzută cu patru coșuri de inserție care pot fi destinate, în funcție de regulamentul de salubrizare local, fracțiilor de deșeuri stabilite. Punctele de colectare subterane sunt destinate serviciului public de salubrizare a localităților, însă acestea pot fi utilizate și în cadrul unor fluxuri de deșeuri diferite de cel al deșeurilor menajere.

Platformele subterane de colectare a deșeurilor sunt o alternativă la platformele clasice, reprezentate de platformele supraterane betonate împrejmuite prin gard, în interiorul cărora se amplasează containere sau pubele. Cele subterane sunt compuse din cuvă din beton impermeabil și structură metalică elevatoare – sistem hidraulic, patru containere de colectare deșeuri de 1,1 mc (la subteran); platformă metalică prevăzută cu patru coșuri de inserție a deșeurilor, din oțel inoxidabil, cu sistem de rabatare a capacului (la suprateran).

Structura metalică interioară a platformei se ridică împreună cu containerele de colectare a deșeurilor printr-un mecanism hidraulic acționat cu un dispozitiv special montat pe autogunoieră. Locațiile unde s-au amplasat platformele subterane sunt aleea Torentului, străzile Viitorului, V. Deleu, G. Coșbuc. Până acum, din cele 91 de puncte de colectare din Zalău au fost realizate 26 de platforme subterane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Managerii estimează o creștere a prețurilor în comerț și construcții

Articolul următor

Fan Courier ridică depozite automatizate de 25 milioane de euro în Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share