Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

256 de proiecte ale primăriilor din județul Arad implementate doar în anul 2021

 

Nu mai puțin de 256 de proiecte ale primăriilor din județ a susținut Consiliul Județean Arad în anul care a trecut.

Sunt investiții care îmbunătățesc calitatea vieții arădenilor, fie că vorbim despre extinderea rețelelor de gaz, despre apă și canalizare, modernizarea drumurilor sau a școlilor, amenajări de trotuare, capele, piețe, parcuri, iluminat public sau altele”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

În prezent, sunt în lucru proiecte de circa 4 miliarde de euro în județul Arad, dintre care cele mai mari sunt: Drumul expres Arad – Oradea, modernizarea căilor ferate Curtici – Simeria, Arad-Oradea și Arad-Timișoara, extinderea rețelelor de gaz, apă și canalizare.

Pe lângă aceste investiții care au transformat județul Arad într-un mare șantier, proiectele inițiate de primării, au, la rândul lor, o importanță majoră. Nici un proiect nu este lipsit de importanță, nici un proiect nu este nesemnificativ dacă îmbunătățește viața chiar și pe o stradă! Primarii cunosc cel mai bine nevoile locale, de aceea atunci când alocăm bani ținem cont de solicitările acestora, le analizăm și finanțăm cele mai utile proiecte pentru comunitate”, susține președintele CJ Arad.

Acesta încurajează primarii să scrie și proiecte europene, astfel încât cu o contribuție mică din bugetul local, sau sprijiniți de Consiliul Județean, să atragă sume mult mai mari de la Uniunea Europeană. Aceasta este strategia pe care noi am aplicat-o la Consiliul Județean și unde am reușit cu o contribuție de 2% să aducem finanțări de 98% din valoarea unor lucrări”, a exemplificat Iustin Cionca.

Total
13
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Noile zone industriale ale Sălajului vor avea societate de administrare

Articolul următor

Majoritatea bazinele didactice de înot din județul Bihor, gata în primăvară

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
13
Share