Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Noile zone industriale ale Sălajului vor avea societate de administrare

Zona comunei Hereclean devine tot mai atractivă pentru investitori | Foto: Caserom Tranzacții

Cinci parteneriate, dintre care două cu entități bisericești, se vor încheia pentru amplasarea viitoarelor zone industriale din județul Sălaj. Dacă lângă Zalău va apărea un parc industrial, la Șimleu și Cehu vor fi doar platforme industriale.

Consiliul Județean (CJ) Sălaj va parafa acorduri de parteneriat cu administrațiile locale din localitățile Hereclean, Șimleu Silvaniei și Cehu Silvaniei, dar și cu Parohia Reformată Guruslău, respectiv Parohia Greco-Catolică Hereclean.

Acestea vor fi încheiate pentru inițierea unui program de dezvoltare a rețelei de parcuri industriale în Sălaj. Cele cinci acorduri au fost deja aprobate în cadrul ultimei reuniri din anul trecut a consilierilor județeni.

“Pregătim portofoliul de proiecte în vederea valorificării tuturor perspectivelor de finanțare din perioada de programare 2021-2027, astfel încât, la debutul noului exercițiu financiar, să avem proiecte mature. Printre acestea se numără și cele ce vizează amenajarea de noi parcuri industriale în Sălaj, având în vedere succesul de care se bucură platforma din Jibou.

În asociere cu viitorii parteneri, intenționăm să depunem spre finanțare din fonduri europene proiecte privind înființarea unui parc industrial pe raza administrativ-teritorială a comunei Hereclean, respectiv platforme industriale în cele două orașe.

Suprafețele de teren necesare vor fi puse la dispoziție de către parteneri, CJ Sălaj urmând să înființeze societatea ce va administra parcurile”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele CJ Sălaj.

Prin aceste investiții, instituția urmărește să îmbunătățească infrastructura de afaceri, să fructifice potențialul uman și material al Sălajului și să asigure o dezvoltare sustenabilă și echilibrată a comunităților.

“Parcurile industriale reprezintă motoare ale economiei, instrumente de dezvoltare locală prin intermediul cărora investitorii pot beneficia de numeroase facilități. Ne dorim să atragem în Sălaj afaceri stabile și profitabile, care să genereze locuri de muncă și să aducă plusvaloare județului”, spune Sălăjanu.

Total
8
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rute noi Interregional Călători: Oradea – Timișoara și Cluj Napoca - Sibiu

Articolul următor

256 de proiecte ale primăriilor din județul Arad implementate doar în anul 2021

Citește și:
Citeste mai mult

Ce este Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) este procesul prin care o organizație folosește strategii și tehnologii pentru a transforma datele în…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
8
Share