Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

John Deere va lansa tractorul autonom care ară și seamănă singur

DEERE & CO. a anunțat marți, 4 ianuarie 2022, că va lansa un tractor complet autonom, care ară și seamănă singur.

Potrivit wired.com, noul tractor 8R al lui John Deere folosește șase perechi de camere stereo și inteligență artificială (AI) avansată pentru a percepe mediul și a naviga. Poate să-și găsească singur drumul către un câmp atunci când i se oferă un traseu și coordonate, apoi să are pământul sau să semene fără instrucțiuni, evitând obstacolele pe parcurs. Un fermier poate da mașinii comenzi noi folosind o aplicație pentru smartphone.

Unele tractoare funcționează deja autonom, dar numai în situații limitate — urmând o rută definită de GPS, de exemplu, fără capacitatea de a naviga în jurul obstacolelor. Altele au o autonomie limitată care necesită totuși un fermier să stea la volan.

Este o schimbare monumentală. Cred că este la fel de mare ca trecerea de la cal la tractor”, spune Jahmy Hindman, directorul de tehnologie al Deere, despre noua mașină, dezvăluită la Consumer Electronics Show 2022 din Las Vegas.

Tractoarele cu conducere autonomă ar putea ajuta fermierii să economisească bani și să automatizeze munca care este amenințată de o penurie continuă a forței de muncă în agricultură. Dar automatizarea tot mai multă a agriculturii și adăugarea AI pot stârni, de asemenea, dezbateri cu privire la înlocuirea lucrătorilor, precum și la proprietatea și utilizarea datelor pe care le generează.

Deere nu a anunțat cât va costa noul tractor, dar cele mai scumpe modele ale sale actuale pot rula până la 800.000 USD. Hindman spune că compania ia în calcul mai multe modele posibile, inclusiv un plan de abonament.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tony Instal și West Team Food, primii doi investitori din Parcul Industrial Tileagd

Articolul următor

„TGV”-ul Cluj – Poieni, estimat la peste 700 de milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share