Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Tony Instal și West Team Food, primii doi investitori din Parcul Industrial Tileagd

Parcul Industrial Tileagd, situat la circa 17 kilometri de Oradea (pe drumul european E60) are primii doi chiriași. Este vorba de Tony Instal SRL și West Team Food, care au semnat contractele cu Agenția de Dezvoltare Locală Locală Oradea.

Potrivit informațiilor furnizate de Alina Silaghi, directorul general al ADLO, societatea, în calitate de administrator al parcurilor industriale din Municipiul Oradea și din județul Bihor, a organizat în perioada 23.08.2021 – 30.11.2021 o licitație deschisă pentru atribuirea a două parcele disponibile de teren din Parcul Industrial Tileagd.

În urma publicării licitației s-a ocupat prima parcelă de teren în suprafață de 2.458 mp de către societatea Tony Instal SRL care funcționează în domeniul instalațiilor electrice cu o investiție în valoare de 200.000 de euro.

Durata maximă a constituirii dreptului de folosință pentru parcelele din Tileagd este de 25 de ani, începând cu data semnării Contractului de administrare și de prestări servicii conexe. Redevența minimă, stabilită ca bază de pornire a licitației deschise, este de 4,00 euro/mp/25 de ani, fără TVA pentru zona Industrie Prelucrătoare (producție) și de 4,50 Euro/mp/25 de ani fără TVA pentru zona Servicii.

Cea de a doua parcelă în suprafață totală de 6.186 mp s-a atribuit la finele lunii decembrie 2021, în urma procedurii de negociere directă, companiei West Team Food SRL, care activează în domeniul industriei alimentare pentru o investiție în valoare de minimum 1 milion de Euro.

Pentru cei interesați solicitarea informațiilor referitoare la documentația de licitație și la condițiile de participare la procedură va putea fi adresată Societății ADLO numai în scris, pe adresa de email contact@adlo.ro.

Ne-am propus dezvoltarea unei rețele de parcuri industriale în județul Bihor, iar prin cele două investiții din parcul Tileagd le mulțumesc investitorilor pentru încrederea acordată. Facem pași siguri spre dezvoltarea economică a județului Bihor și ne dorim să le oferim bihorenilor șansa de a avea un loc de muncă aproape de casă”, a declarat Alina Silaghi.

Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor, este de părere că aceasta este soluția pe care angajatorii trebuie să o adopte, să-și deschidă sedii în județ, pentru a fi mai aproape de forța de muncă. „Nu toate persoanele sunt dispuse la mobilitate prea mare, mai ales în condițiile în care multe firme practică munca în schimburi. Așa că soluția este ca angajatorii să-și deschidă firme cât mai aproape de habitatul angajaților”, a precizat directorul executiv al AJOFM Bihor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Metrourile din Cluj și București, dezvoltate cu bani de împrumut

Articolul următor

John Deere va lansa tractorul autonom care ară și seamănă singur

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share