Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Proprietarul AROBS s-a îmbogățit pe bursă: deținere de 130 de milioane de euro

Voicu Oprean, un acționar fericit | Foto: Arobs

Compania clujeană AROBS Transilvania Software a devenit prima companie din tehnologia informației care sparge pragul de capitalizare de 1 miliard de lei pe bursa autohtonă. Fondatorul Voicu Oprean a avut un plus de 20 milioane euro în decurs de o lună.

AROBS a avut la Bursa de Valori București (BVB) un raliu de 10% în numai o săptămână, Oprean ajungând la o avere de 130 de milioane de euro, conform ZF. Pe parcursul şedinţei de tranzacţionare din 7 ianuarie, compania a trecut de capitalizarea bursieră de 1 miliard de lei și a devenit primul emitent din IT de la BVB care atinge statusul de unicorn în lei.

De la listarea pe BVB, evaluarea AROBS a urcat cu 116 milioane de lei (+13%). În prima săptămână din 2022 acţiunile au urcat cu 10%, pe tranzacţii de 3,5 milioane de lei. Odată cu listarea din decembrie, Oprean a intrat în clasamentul celor mai mari deţinători de acţiuni la BVB, cu un portofoliu de 110 de milioane de euro. La preţurile din prezent, investiţia sa la AROBS era de 130 milioane de euro.

Absolvent al Universităţii Tehnice din Cluj, cu o licenţă în automatizări calculatoare, şi un masterat în administrarea afacerilor la Universitatea Babeş-Bolyai, preşedintele-director general este acţionarul majoritar la AROBS, cu 63,3%. Oprean a absolvit un EMBA de la Wu Wien, cursurile London Executive Business School, President’s Program in Leadership YPO la Harvard Business School.

Compania a vândut, în cadrul unui plasament privat din octombrie, 54 de milioane de acţiuni noi nominative, ordinare, dematerializate. Au participat 149 investitori de retail, 38 profesionali şi 9 instituţionali care au subscris acţiuni la 1,35 lei/titlu. AROBS a atras astfel 74,2 milioane de lei. Plasamentul privat şi listarea acţiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

Compania are ca activitate dezvoltarea de software la comandă cu expertiză înaltă în automotive, internetul lucrurilor, travel & hospitality, life sciences, enterprise solutions, FinTech, soluţii şi produse software pentru management de flotă şi monitorizare GPS, optimizarea afacerilor, managementul resurselor umane şi payroll, channel management pentru industria hotelieră.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șase orașe din Transilvania primesc bani pe POIM

Articolul următor

1,8 miliarde de euro pentru "TGV-ul" Cluj – Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share