Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Emerson și-a modernizat laboratorul de la Universitatea Tehnică

Compania americană a înzestrat laboratorul cu echipamente de ultimă generație | Foto: UTCN

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a inaugurat noul laborator Emerson – ”Soluţii de automatizare a proceselor industriale”, din cadrul Facultății de Automatică și Calculatoare (FAC).

Acesta a fost inițial inaugurat în 2008, iar anul trecut s-a realizat o modernizare, 95% din echipamentele și soluțiile de automatizare a proceselor industriale existente fiind înlocuite cu tehnologie de ultimă oră. La eveniment au participat rectorul UTCN, Vasile Țopa, managerul general al Emerson România, Alina Negru, prorectorul Daniela Popescu, decanul FAC, Liviu Miclea, cadre didactice din instituție.

„Ne face o deosebită plăcere să inaugurăm un laborator susținut, sprijinit și finanțat de către Emerson care a fost alături de UTCN încă de la început. Prin studenții pe care îi pregătim, oferim companiei specialiștii de care are nevoie. Colaborarea noastră e una complexă, nu constă doar în acest laborator, ci în foarte multe alte activități și proiecte care implică studenții și cadrele didactice”, a declarat rectorul UTCN.

”Încă din 2006 avem o colaborare excelentă cu UTCN, care a și găzduit primii angajați Emerson în Cluj, până la finalizarea sediului actual Emerson, în 2007. Colaborarea s-a dezvoltat de-a lungul acestor ani într-un parteneriat strategic, abordând mai multe direcții de cooperare, precum programe de mentorat pentru studenți, training-uri, școli de vară, un nou program de masterat în managementul proiectelor tehnice, multe alte tipuri de activități educaționale”, a spus managerul Emerson.

Master dedicat sistemelor cyber-fizice

“Echipamentele oferite de companie sunt de tip industrial, de ultimă generație, ceea ce va permite o îmbunătățire substanțială a activităților aplicative ale studenților de la toate ciclurile de studiu (licență, master, doctorat). La nivelul departamentului de automatică se intenționează dezvoltarea unui nou program de master în engleză, dedicat sistemelor cyber-fizice, ce va asigura ingineri mai bine pregătiți pentru companie și va contribui la integrarea mai strânsă a universității în consorțiul European University of Technology”, consideră decanul FAC.

Compania americană va continua oferirea de suport pentru mentenanța și buna funcționare a laboratorului, dar și inițierea unor programe curriculare în vederea pregătirii cât mai eficiente și aplicate a studenților pentru intrarea pe piața muncii. UTCN a lansat în octombrie, în parteneriat cu Emerson, un nou program de studii de master interdisciplinar pentru managementul proiectelor tehnice.

Acesta are ca obiectiv formarea de specialiști capabili să coordoneze cu succes proiecte tehnice complexe, într-un mediu hibrid. Procesul de învățare se bazează pe aplicații practice, provocări și constrângeri reale. Cursurile și suporturile teoretice sunt concepute să susțină proiectele și laboratoarele, acestea fiind strâns legate de componenta aplicativă. Dezvoltarea unor astfel de laboratoare în parteneriat cu marile companii reprezintă o prioritate a UTCN în raport cu mediul socio-economic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Biofarm, 100 de ani de istorie în industria farmaceutică din România

Articolul următor

Cum s-a lucrat în 2021 la autostrăzile din Transilvania și Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share