Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Șoselele de mare viteză din Ardeal, priorități pentru Ministerul Transporturilor

Reprezentanții CNAIR vor insera pe site diagrama care va arăta permanent evoluția lucrărilor | Foto: MTI

Autostrăzile Transilvania, Sibiu – Pitești, Brașov – Bacău, dar și drumurile expres din Banat se numără printre proiectele prioritare a noii conduceri a instituției.

Ministrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a discutat cu responsabilii din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) despre proiectele pe care acesta le are în derulare și în pregătire.

“Vreau să urmăresc periodic evoluția proiectelor. Avem multe obiective rutiere care trebuie să fie construite în graficele stabilite. Am stabilit ca pe site-ul CNAIR să fie postată diagrama Gantt, care va arăta permanent evoluția lucrărilor. Așa nu vor mai apărea interpretări și informații trunchiate în spațiul public.

Coridoarele 4 și 9 sunt o prioritate. Sibiu – Pitești, tunelurile de pe secțiunea E – Lugoj-Deva, A7 -Autostrada Moldovei și A0 – Autostrada de Centură București sunt elementele lipsă ale acestor coridoare. La fel de importante sunt A8, Autostrada Brașov – Bacău, sectoarele de pe Autostrada Transilvania, drumurile expres din Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea”, a anunțat Grindeanu.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj-Napoca – Borș, lungimea sa fiind de 584 km.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Municipalitatea clujeană, acționată în instanță de taximetriști

Articolul următor

Dezbatere publică privind strategia de dezvoltare a județului Bihor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share