Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ce este Business Intelligence?

Business Intelligence (BI) este procesul prin care o organizație folosește strategii și tehnologii pentru a transforma datele în informații practice și pentru a îmbunătăți parcursul decizional strategic, având un avantaj competitiv. În mod practic, o soluție BI colectează, analizează și interpretează seturi de date din surse interne și externe și prezintă constatări analitice în rapoarte, rezumate, tablouri de bord, grafice, diagrame și hărți pentru a oferi utilizatorilor informații relevante despre starea trecută, prezentă și viitoare a business-ului lor.

În prezent, managerii companiilor lucrează cu foarte multe date, dintre care, majoritatea provin din operațiunile curente, din diverse surse IoT sau din alte surse (social media, raportări etc). Cert este că numărul lor este în creștere, iar până în 2025 se preconizează că volumul de date colectate va crește cu până la 65% pe an. Din acest motiv, pentru menținerea unui business competitiv, este nevoie ca aceste date să fie colectate și apoi utilizate într-un mod eficient.

Alfa Software, unul dintre furnizorii de sisteme informatice de business cu cea mai dinamică ascensiune pe piața din Transilvania, a dezvoltat ASiS BI, o soluție de Business Intelligence, care oferă o analiză comparativă pe evoluția indicatorilor de business.

Constituind un instrument puternic de Business Intelligence, ASiS BI oferă o multitudine de beneficii în organizarea și creșterea unei firme, deoarece schimbă paradigma de analiză a datelor și ajută managementul companiilor să își înțeleagă mai bine business-ul și să îl dezvolte.

Soluțiile BI sunt instrumente esențiale în luarea deciziilor și dezvoltarea strategiei, deoarece pot fi folosite în prognozarea veniturilor și a tranzacțiilor, descoperirea de noi oportunități și tipare de venituri, măsurarea rezultatelor unor campanii, obținerea vizibilității asupra fluxului de numerar, marjelor brute și costurilor operaționale, obținerea de informații despre angajați actuali și potențiali pentru a optimiza procesele de HR și de recrutare, urmărirea tendințelor în materie de piese și materiale și performanța furnizorului și multe altele.

Ce ar trebui să caute managerii într-o soluție de BI?

Pentru a folosi o soluție de BI într-un mod cât mai eficient, instrumentele trebuie să fie cât mai ușor de utilizat și cât mai accesibile pentru toate nivelurile de activitate, din întreaga organizație.

ASiS BI sprijină companiile în procesul de transformare digitală simplificând pașii spre dezvoltarea și luarea deciziilor inteligente, fundamentate pe informații corecte. Mai exact, face analiza comparativă pe evoluția indicatorilor de profit, cashflow, vânzări, costuri, stocuri, creanțe și altele.

ASiS BI ordonează și interpretează datele transformându-le în informații în timp real. Prezentate în evoluție, dashboard-urile interactive ASiS BI oferă utilizatorilor o experiență user-friendly. Există posibilitatea de detaliere a fiecărui element grafic printr-un singur click, oferind astfel o imagine clară a oricărui element de la macro la cel mai mic detaliu. Vorbim despre un instrument cu utilizare zilnică unde fiecare click se traduce în filtrare, previzionare sau detaliere pe principiul drill-down în istoricul de date. Informația merge până în adâncimea problemei și deschide „sursele de proveniență”.

Dezvoltat pe tehnologie Microsoft, ASiS BI funcționează nativ în Cloud, oferind în acest fel cel mai mare potențial de accesibilitate și disponibilitate. Managerii companiilor pot astfel folosi ASiS BI fără a avea grija infrastructurii, a mentenanței IT (hardware, servere etc) sau a securității datelor, deoarece acestea sunt gestionate în Microsoft Azure.

Alfa Software este furnizor de soluții de business ERP simple și practice, aplicații intuitive, ușor de folosit, modulare, care pot fi personalizate pe nevoi și care cresc randamentul business-ului prin digitalizare. Echipa de programatori care dezvoltă și implementează sistemul ASiS are experiență de peste 15 ani pe produs.

Editorial scris de Cristian Gabriel Pavel – Director General Alfa Software

(Publicat în ediția print TB 106)

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Municipiul Turda, dublu premiat la Gala Green Report

Articolul următor

Digitalizarea României, singura cale spre un viitor sustenabil

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share