Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Municipiul Turda, dublu premiat la Gala Green Report

Municipiul Turda a primit două premii: pentru orașe sustenabile și pentru transport sustenabil

Localitatea clujeană Turda a fost premiată la Gala Green Report (GGR) pentru excelență în transport sustenabil și excelență pentru orașe sustenabile. Comuna Ciugud și Fabrica de Lapte Brașov sunt ceilalți competitori din Transilvania premiați la evenimentul de la București.

“În urma înscrierii municipiului la cele două categorii: excelență în transport sustenabil și pentru orașe sustenabile, pe baza unui mecanism clar și transparent realizat de un juriu de specialitate, am primit cele două premii, înmânate de Andrei Corlan, secretar de stat în Ministerul Mediului. Aceste premii stau drept mărturie eforturilor depuse de întreaga administrație pentru elaborarea și implementarea proiectelor prin care schimbăm modelele de mobilitate urbană la nivelul municipiului nostru”, a declarat primarul din Turda, Cristian Matei.

Cele mai bune proiecte de mediu din România au fost premiate la prima Gală Green Report, în cadrul unui eveniment la care au participat reprezentanți de companii, asociații, instituții publice, ambasadori, artiști și jurnaliști. Cele 74 de proiecte înscrise în cele 11 categorii ale competiției Green Report au fost evaluate de un juriu format din specialiști în probleme de mediu și sustenabilitate.

Premianții GGR

  • Ateliere fără Frontiere – agri-food, economie circulară
  • Primăria Turda – transport sustenabil, orașe sustenabile
  • Comuna Ciugud – campanii de mediu
  • Decathlon – economie circulară
  • Fabrica de Lapte Brașov – eficiență energetică
  • BRD – finanțarea proiectelor de mediu
  • Fresh Microgreens – gestionarea consumului de apă
  • Școala N. I. Jilinschi Vernești – leadership de mediu
  • Vodafone Romania – inovație de mediu
  • Silviu-Florin Salomina – fotografie de mediu

„Dincolo de premiile pe care le acordă GGR, ne amintește că avem o datorie uriașă de îndeplinit: salvarea mediului înconjurător. Aceasta este o datorie a fiecărui cetățean al acestei planete, dar, după cum știm, puterea exemplului contează foarte mult. Dacă premiem o companie pentru că a reușit, prin filosofia sa de afaceri, să vină cu un proiect sustenabil, care protejează mediul, resursele acestuia, cu siguranță vor mai urma și altele puterea acestui exemplu.

La fel de important este să scoatem în evidență proiectele acelor autorități locale, ce au dus la o dezvoltare mai curată a unei localități, că vorbim de transport nepoluant sau de eficiență energetică sau de o nouă abordare, supusă principiilor sustenabilității, a dezvoltării unei zone, la fel, sunt convins că succesul acestora va inspira și pe alții”, a transmis ministrul mediului, Barna Tanczos.

GGR, găzduită de Hotelul Athenee Palace Hilton, s-a realizat respectând tema sustenabilității în decorul sălii și în alegerea trofeelor din sticlă, a diplomelor pe carton reciclat și a momentelor artistice complet acustice. Pentru fiecare proiect înscris în competiție, Green Report va planta un copac.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Florea Grup are una dintre cele mai ambițioase expansiuni ale unei companii autohtone din domeniul producției materialelor de construcții

Articolul următor

Ce este Business Intelligence?

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share