Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Florea Grup are una dintre cele mai ambițioase expansiuni ale unei companii autohtone din domeniul producției materialelor de construcții

„Pasiunea ne-a adus aici” este sloganul companiei înființate de frații Marcel și David Florea în anul 1996. Un an mai târziu deschideau prima stație de carburanți Florea Oil, iar în 1998 cifra de afaceri atingea 1 milion de euro. În 2003 a fost înființată subdiviziunea Florea Taxi, în 2006 – prima stație de betoane în Alba Iulia, în 2008 a fost inaugurat Hotel Astoria Alba Iulia, în 2011, inaugurată fabrica de asfalt, iar în 2015 a fost deschis Hotel Transilvania. Odată cu dezvoltarea domeniilor de activitate, compania a crescut și numeric. Pragul de 500 de angajați a fost atins în 2013. Înanul 2017 a fost inaugurată Florea Pavaje – divizia de prefabricate de beton – în urma unei investiții de 10 milioane de euro. Acest lucru a transformat Florea Grup într-una dintre puținele firme de construcții din România care își produce principalele materii prime ce intră în componența drumurilor, lucru care îi permite să garanteze calitatea lucrărilor și respectarea termenelor. În anul 2018, la aniversarea a 10 ani de la inaugurarea Hotelului Astoria, complexul devine și mai atractiv prin cel mai nou și modern parc acvatic din Alba Iulia – Astoria Pool Park.

În 2020 compania s-a extins la nivel național printr-o nouă unitate de producție de prefabricate, ajungând la o cifră de afaceri de aproape 137 milioane lei și un profit net de 24 milioane. În cadrul fabricii a fost inaugurat, de asemenea, un Show Room de peste 5.500 mp, cel mai mare de acest gen din țară. Zona va oferi soluții estetice și practice pentru amenajările exterioare, clienților fiindu-le mult mai ușor să interacționeze vizual și tactil cu produsele. În paralel cu investiția de peste 10 milioane de Euro în noua fabrică din Ploiești, compania a alocat resurse și campaniei de rebranding, produsele fiind comercializate acum sub numele de „Petra Pavaje”. Noul brand vine în sprijinul obiectivului de extindere la nivel național, cu o imagine proaspătă care se aliniază filosofiei companiei.

Anul 2021 a marcat un sfert de secol de existență pentru compania Florea Grup. În acest an s-a inaugurat cea de a treia unitate de producție Petra Pavaje, în Arad, consolidându-se astfel poziția la nivel național. Reprezentanții companiei susțin că Petra Pavaje Arad este cea mai eficientă și mai modernă fabrică de prefabricate de beton din vestul țării.

Florea Grup ocupă locul 4 în clasamentul celor mai puternice companii cu capital românesc din județul Alba, conform clasamentului întocmit de Transilvania Business în ediția Elite în Business 2021. Transilvania și Banat.

Ce proiecte de investiții aveți în vedere în viitor sau alte planuri de extindere, angajări etc.?

În anul 2022 va fi inaugurate a patra unități de producție a prefabricatelor de beton, Petra Pavaje. Lucrările au debutat în această toamnă, iar locația este Roman, jud. Neamț. Împreună cu primele trei fabrici inaugurate la Alba Iulia, Ploiești și Arad în 2017, 2020 și, respectiv, 2021, Petra Pavaje reprezintă o investiție de peste 40 mil. Euro. Se poate așadar afirma cu tărie că Florea Grup are una dintre cele mai ambițioase expansiuni ale unei companii autohtone din domeniul producției materialelor de construcții.

Cum ați abordat anul 2021 și cum vedeți evoluția companiei în 2022?

Divizia Petra Pavaje a fost prioritatea noastră pentru acest an. Pe lângă dezvoltarea la nivel georgrafic, am investit și în diversificarea portofoliulul. Atât la fabrica din Alba Iulia, cât și la cea din Ploiești, au fost puse în funcțiune linii pentru producerea prefabricatelor de mari dimensiuni: elemente de canalizare, tuburi de beton și alte prefabricate destinate lucrărilor de infrastructură.

Investițiile nu au vizat doar activele fixe: compania își optimizează și procesele interne, lucrând la digitalizarea operațiunilor.

O altă direcție în care se investește este reducerea impactului asupra mediului înconjurător. Grație tehnologiei de ultimă oră folosite în fabrici, eficiența energetică a utilajelor este ridicată. Flota auto este înlocuită cu autoturisme hibride sau integral elecrice, reducând considerabil amprenta de carbon pe care activitățile noastre o au. Mai mult, compania instalează la toate punctele de lucru stații de încărcare electrice, destinate atât angajaților, cât și clienților. Observăm o creștere de la an a pieței de mașini plug-in în România, așadar tot mai mulți dintre clienții noștri sunt interesați de locații care oferă aceste facilități. Hotelurile și fabricile Petra Pavaje au deja aceste stații funcționale, iar o parte dintre stațiile de carburanți din grup beneficiază și ele de puncte de încărcare a vehiculelor electrice.

Faptul că Florea Grup are o dezvoltare verticală, cu un ciclu de producție complet integrat de la materia primă la produsul finit, ne-a permis să atenuăm impactul pe care COVID-19 l-a avut aspura activității noastre. Totuși, schimbările structurale și conjuncturale fără precedent au avut impact asupra prețurilor materiilor prime, a transportului, a energiei, combustibililor și ambalajelor.

Riscurile proiectelor noi au fost considerabil mai mari, având în vedere că spectrul pandemiei afectează încă economia. Evoluția situației epidemiologice este încă incertă. Dacă în multe industrii tendința consumului este inprevizibilă, gospodăriile alegând să cheltuie sau, din contră, să mențină niveluri ridicate de economii din precauție, în domeniul amenajărilor exterioare, situația este clară. Tot mai mulți proprietari de locuințe sau spații comerciale pun accent pe amenajarea curților și a spațiului verde. Grădina este un loc funcțional, poate chiar un birou sau un cadru pentru ședințe. Cererea pentru pavaje premium a fost așadar tot mai mare, motiv pentru care Petra Pavaje a fost divizia în care am investit cel mai mult în această perioadă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Liber la taxiuri pe benzile de autobuz la Cluj. Nu oricum!

Articolul următor

Municipiul Turda, dublu premiat la Gala Green Report

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share