Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

În Caraș-Severin a fost amenajată cea mai lungă pârtie de schi din România

Pârtiile deținute de două dintre stațiunile turistice din zona Reșiței, Văliug și Semenic, au fost unite și acum formează cea mai lungă din România. Dorința există de mai mult timp, dar nu a fost realizată până de curând, proiectul fiind preluat de Primăria din Reșița, în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin și de Primăria Văliug.

Momentan pârtia nu a fost omologată, mai sunt de realizat câteva lucrări de amenajare, dar schiorii pot să o folosească. Începând de luni, 24 ianuarie, gazdele oferă o cursă de autobuz care va duce amatorii de schi de la baza pârtiei până la Semenic. Va urma și construcția unei telegondole.

În vara anului trecut Primăria Reșița a amenajat terenul, l-a înierbat și, acum, schiorii se pot bucura de cea mai lungă pârtie din țară – 5,6 kilometri. Aceasta are o dificultate medie, pornește de la Muntele Semenic și merge până la Văliug, la Ponton Casa Baraj.

Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic-Crivaia prevede și realizarea unei telegondole cu o lungime de aproximativ 4 kilometri, însă, deocamdată, până la finalizarea acesteia, transportul schiorilor se va face cu autobuze. Plecarea autobuzelor se face din parcarea Ponton Casa Baraj, la 100 de metri de pârtie. Cursa funcționează între orele 09.30-16.30. Această metodă de transport cu autocare și/sau microbuze este una temporară, până când va fi pusă gondola în funcțiune și Muntele Semenic va deveni un domeniu schiabil.

Pârtia nu este momentan omologată și nu este supravegheată de salvamoniști, de asemenea, acolo nu sunt încă instalate tunuri de zăpadă, dar suprafața de rulare este batatorită.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Traseul Revoluției, maternitate nouă, cale ferată europeană: Proiectele Timișoarei care așteaptă banii PNRR

Articolul următor

Sporturile cu obstacole din România aspiră la Olimpiadă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share