Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Un depou de tramvaie de peste 25 de milioane de euro va fi construit la Oradea

Construit în urmă cu aproximativ 40 de ani, depoul de tramvaie de pe strada Atelierelor din Oradea va fi demolat, în locul lui urmând să fie construit un depou nou. În ședința de joi, 27 ianuarie, consilierii locali au aprobat proiectul la faza D.A.L.I și indicatorii tehnico-economici ai investiției „Modernizare incintă depou de tramvaie”.

Deoarece actualul depou de tramvaie nu mai corespunde standardelor tehnice pentru funcționarea garniturilor moderne pe care OTL le are în dotare, municipalitatea va construi un depou nou.

„Proiectul va fi depus spre finanțare prin Programul Operațional Regional Nord-Vest și are o valoare totală a investiției de 125,5 milioane de lei, ceea ce înseamnă aproximativ 25 de milioane de euro. În perioada următoare va demara procedura de proiectare și execuție, urmând ca până la semnarea contractului de finanțare să avem această procedură încheiată. Noul depou va corespunde standardelor actuale specifice activităţilor şi operaţiilor de revizii, întreţinere şi reparaţii tramvaie de performanţă. Se vor utiliza softuri și aplicații pentru gestionarea activității, fiind eliminate mult mai repede deficienţele identificate”, a precizat primarul Florin Birta.

Potrivit proiectului, se va construi o nouă hală de tramvaie pe două nivele, parter și etaj, care va adăposti atât tramvaiele cât și funcțiunile necesare pentru întreținerea acestora: mentenanță boghiuri, spălătorie. În incinta halei sunt proiectate 10 linii de tramvai, suprafața construită fiind de peste 5.500 de metri pătrați. Proiectul prevede și amenajarea unei copertine care are rolul de a proteja tramvaiele ce staționează pe amplasament. Aceasta va fi ridicată pe o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătați. Totodată, se propune și construirea unui alt corp de clădire care va adăposti funcțiunea de birouri. Acesta va fi structurat pe 3 nivele: subsol + parter + 1 etaj, pe o suprafață de 519,87 mp.

De asemenea, se va ridica un corp de clădire care va avea funcțiunea de depozit prevăzut cu un singur spațiu interior și carport alipit de acesta. Acest carport va asigura protecția vehiculelor destinate bunei funcționări a depoului de tramvaie staționate pe parcelă. Suprafața construită propusă este de 597,26 mp. Durata investiției este de 36 de luni, din care: 6 luni realizare proiect tehnic; 6 luni organizare licitaţie lucrări; 24 luni execuție lucrări. Proiectul va fi implementat de către Primăria Oradea prin Direcția de Management Proiecte cu Finanțare Internațională.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul anterior

Primăria Sânmartin, cea mai digitalizată primărie de comună din România

Articolul următor

Apartamente de 13.000 de euro la Baia Mare, vândute investitorilor în cabinete medicale

Citește și:
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share