Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parcul Etnografic din Cluj, revitalizat cu 12 milioane de euro

Proiectul de revitalizare a zonei Parcul Etnografic Romulus Vuia – Pădurea Hoia va fi realizat cu păstrarea pârtiilor tradiționale de săniuș, a anunțat arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță.  

“Pârtiile de săniuș se păstrează în proiect. La plantarea copacilor – parte din proiect – s-a respectat întocmai. Circuitul de săniuș este funcțional. Când s-a făcut plantarea copacilor în zona de lângă str. Pătrașcu, s-a lăsat expres traseul de săniuș nealterat. Este parte a locului și dorim să rămână așa”, a motivat specialistul Consiliului Județean, într-un răspuns adresat grupului Clujul Civic.

În proiectul CJ Cluj, în zonă se plănuiește amenajarea unui amfiteatru înierbat pe aproape 1 ha, cu o capacitate de maximum 6.000 de persoane. Amfiteatrul este parte dintr-un proiect mai mare de amenajare a 30 ha și pentru care se vor investi 12 milioane de euro. Implementarea ar trebui să înceapă în acest an.

“Trebuie să recunosc că sunt nerăbdător să văd cum vor folosi cei mici noile amenajări și sper doar ca șantierul să nu dureze atât de mult încât să se uite că în Hoia puteau ieși copii la săniuș. Dacă nici la săniuș nu putem merge fără mașină, cred că am pierdut deja orice șansă pentru a avea un oraș pentru toți”, a remarcat George Trif, membru al Clujul Civic.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Stadion omologat UEFA, pe banii CNI, la Zalău

Articolul următor

Noul ambasador al Germaniei în România a luat pulsul Oradiei și Bihorului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share