Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ambasada Italiei, interesată de pasajul Tetarom III

Oficialii clujeni și-au declarat disponibilitatea către investitorii italieni care vor să vină în zonă | Foto: CJC

Ambasadorul Italiei în România și-a arătat sprijinul pentru edificarea pasajului de legătură de la Parcul Industrial Tetarom III din comuna Jucu, acolo unde are fabrică de espressoare holdingul De’Longhi.   

Aflat pentru prima oară la Cluj, Alfredo Maria Durante Mangoni s-a oferit să sprijine forul județean în demersurile de materializare a investiției ce vizează realizarea pasajului de legătură între Drumul Național 1C și Drumul Județean 109D. El a manifestat interes și pentru proiectele prioritare ale Consiliului Județean (CJ) Cluj și cele propuse la finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Vicepreședintele CJ Cluj, Istvan Vakar, a primit vizita unei delegației din care au mai făcut parte Massimo Novali – consul onorific al Italiei la Cluj, Alice Rubini – șefa Biroului economic și comercial al Ambasadei Italiei, Micaela Soldini – directorul Agenției Italiene pentru Comerț Exterior București, Vincenzo Tamarindo, șeful Biroului de presă al Ambasadei Italiei.

„Ceea ce ne dorim este dezvoltarea unor parteneriate durabile, care să stea la baza unor schimburi de expertiză și bune practici între specialiștii români și cei italieni. Sunt încrezător că atuurile județului au fost convingătoare și că domnul ambasador va transmite mesajul nostru de suport, deschidere și disponibilitate investitorilor italieni interesați să își extindă business-urile pe piața clujeană”, spune Vakar.

Pe parcursul vizitei s-a discutat despre posibilitățile de colaborare în sectoarele cultural, medical, infrastructură. Vakar a vorbit despre proiectul CJ ce vizează pasajul, precizând stadiul investiției și sursele de finanțare avute în vedere. El a realizat o prezentare a unora dintre cele mai importante proiecte din domeniul sanitar derulate de CJ: Spitalul Pediatric Monobloc și Centrul Integrat de Transplant.

De’Longhi România: 1.500 de angajări în pandemie

1,6 miliarde de lei au fost afacerile din 2020 ale fabricii de aparate electrice cu 2.979 de angajați din Jucu. Profitul s-a cifrat la 89 milioane lei. Carmen Petcu, general manager al filialei din România, anunța că în 2020 comenzile primite de fabricile din țara noastră au crescut cu 35%, chiar și în condiții de pandemie, fiind operate pe plan local 1.500 de angajări. La Cluj concernul italian este prezent din 2013.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mai mult verde în zona industrială a Clujului. Ce propun organizațiile de mediu

Articolul următor

Fiscul clujean face digitalizare cu forța la stat. "Nu ne suprasolicitați sistemele informatice!"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share