Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Finanțare rambursabilă de 20 de milioane de euro pentru investițiile din Bihor

Consiliul Județean Bihor a contractat un credit bancar în valoare de 100 de milioane de lei pentru demararea investițiilor din județ. Contractul cu Raiffeisen Bank SA a fost semnat vineri, 18 februarie.

Durata creditului este de 14 ani, din care doi ani perioada de tragere și de grație, iar 12 ani perioada de rambursare. În anul 2022 vor fi efectuate trageri în valoare de 40 de milioane de lei, iar în 2023 în valoare de 60 de milioane de lei.

„Anii 2021 și 2022 au fost și sunt ani de importanță majoră pentru demararea proiectelor care stau la baza dezvoltării infrastructurii județului Bihor. Acesta este un împrumut necesar pentru proiectele de investiții pe care le derulează Consiliul Județean Bihor. Aceste sume vor asigura finanțarea în perioada premergătoare obținerii finanțărilor europene nerambursabile. De asemenea, avem nevoie de fonduri pentru a finaliza proiectele începute în mandatele trecute, din bugetele proprii. De exemplu, Campusul Școlar pentru Învățământ Special, care are o valoare de aproximativ 18 milioane de euro și care până în acest moment a primit o finanțare de aproximativ 6 milioane de euro”, a menționat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Scopul acestui credit este asigurarea unor surse de finanțare suplimentare pentru realizarea obiectivelor de investiții publice de interes local, prioritare pentru județul Bihor.

Lista de obiective cuprinde finanțarea a nouă investiții:

(1) Campus școlar pentru învățământ special din Municipiul Oradea,

(2) centura Oșorhei din Zona Metropolitană Oradea și reabilitarea DJ 767E Oșorhei – Copăcel,

(3) centurile din ZMO – Nojorid și Sântandrei,

(4) creșterea gradului de siguranță și securitate la Aeroportul Oradea,

(5) dezvoltarea și modernizarea infrastructurii aeroportuare la Aeroportul Oradea, (6) reabilitarea și modernizarea DJ 795 Salonta – Tinca, (7) modernizarea DJ 797A Bicaciu – Ianoșda, (8) reabilitarea DJ 792A Beliu – Tinca – Leș și (9) înființarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor.

Banca va percepe o dobândă fluctuantă, la o rată egală cu Rata de Referință ROBOR la 6 luni, plus o marjă de 0,70%. Dobânda va fi plătită în ultima zi lucrătoare a ultimei luni din fiecare semestru. Nu se percep alte comisioane sau costuri suplimentare. Rambursarea creditului se va face în 24 de rate egale în perioada 30.06.2024 – 31.12.2035.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Kuxa și-a finalizat showroom-ul din Cluj

Articolul următor

Mamuții industriali ai Sălajului devin opere de artă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share