Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

UBB cumpără Hotel Onix cu 4,6 milioane de euro

Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca a formulat o cerere de achiziționare a Hotelului Onix (4*) după ce și-a mai adjudecat unitățile de turism Opera Plaza (5*) și Topaz (3*).

UBB a confirmat demersurile de a cumpăra hotelul de pe str. Septimiu Albini pentru a crea loc în care își desfășoară activitatea studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC), conform Monitorul de Cluj. „Achiziția este în fază finală, noi sperăm să o semnăm în faza imediat următoare. Au fost obținute toate aprobările de la minister și așteptăm să se semneze. Achiziția aceasta este propusă pentru FSPAC”, a declarat Laura Irimieș, purtător de cuvânt al UBB.

Onix este alcătuit din două corpuri clasificate la 3-4*, cu o capacitate de 64 de camere. Universitatea clujeană a mai cumpărat cu 1,3 milioane de euro Hotelul Topaz, pentru FSPAC, și cu 8 milioane de euro Hotelul Opera Plaza, pentru Facultatea de Drept.

Opera Plaza era primul hotel de 5* dat în funcțiune în oraș, cu o suprafață de 8.000 mp, construit pe platforma fostei fabrici de dulciuri Feleacul. În urma tranzacției, fosta proprietate a fraților Călin și Octavian Buzoianu va fi transformată în noul sediu al Facultății de Drept. Negocierile au durat șase luni, incluzând perioada de obținere a avizelor de la Ministerul Educației și acordul Guvernului României.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Baze solide pentru Corteva în 2022

Articolul următor

Share Interiors Forum 2022 - eveniment dedicat arhitecturii, tehnologiei și designului interior

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share