Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zona Metropolitană Cluj își extinde rețelele de apă-canal cu 11 milioane de euro

Compania de Apă Someș (CAS) a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice anunțul privind achiziția lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare din patru comune ale Zonei Metropolitană Cluj-Napoca (ZMCN): Apahida, Baciu, Feleacu și Florești.

Cu o valoare totală estimată la 55 de milioane de lei, noua investiție este parte componentă a megaproiectului european în valoare de 355 de milioane de euro, finanțat prin intermediul Programul Operațional POIM 2014-2020.

„Dezvoltarea continuă a zonei aflate în imediata vecinătate a municipiului impune extinderea și modernizarea infrastructurii edilitare. Cele 11 milioane de euro vor acoperi necesitățile populației rezidente, urmând ca, în viitor, în funcție de cerințe, să inițiem noi investiții prin care să extindem aria de acoperire”, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Durata de execuție a lucrărilor este de maximum 18 luni de la data semnării ordinului de începere a lucrărilor. Operatorii economici interesați pot să transmită ofertele până în 30 martie.

Pe teritoriul comunei Apahida investiția prevede extinderea și reabilitarea conductei de aducțiune a apei de 4,8 km, respectiv a rețelei de distribuție pe o lungime cumulată de 18 km, din care jumătate rețele noi. Rețeaua de canalizare va fi extinsă pe 25 km. Vor fi construite șapte stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și patru rezervoare de apă.

În Baciu, conducta de aducțiune va fi extinsă pe 16,5 km, în timp ce rețeaua de distribuție existentă, de 5 km, va fi integral reabilitată. Contractul mai prevede și extinderea rețelei de canalizare pe 2,4 km, construirea a două noi stații de pompare și a unui rezervor de înmagazinare a apei.

La Feleacu conducta de aducțiune va fi extinsă cu 5,7 km, la aceasta urmând a fi conectate noi rețele de distribuție cu o lungime cumulată de 22,3 km. Investiția mai prevede și construirea a două noi stații de pompare, a unui rezervor și a unei stații de clorinare.

Florești va beneficia de extinderea rețelei de aducțiune pe 650 m, respectiv a rețelelor de distribuție pe o lungime totală de 7,8 km, dintre care 5,5 km conducte noi. Sistemul va fi completat de patru noi stații de pompare a apei potabile și a celei uzate, dar și de trei rezervoare de înmagazinare a apei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Driving Urban Change | Best office & business development finalists at MIPIM Awards 2022

Articolul următor

Comunitatea maghiară din Timișoara a cumpărat de la o societate a familiei Cristescu Casa Maghiară, pentru 2,3 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share