Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Ministrul Digitalizării: Administrația publică poate lua drept model companiile private în procesul de digitalizare

Aflat în județul Alba, unde a vizitat unele dintre cele mai puternice companii românești și străine, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Marcel Boloș, a concluzionat că modelul pe care îl implementează acestea pentru dezvoltarea lor poate inspira adminsitrația publică atunci când discută despre procesul de digitalizare.

Marcel Boloș a vizitat companiile Star Assembly/Star Transmission din Sebeș, Bosch din Blaj, IPEC din Alba Iulia, fiind însoțit de reprezentanți ai administrației publice locale.

În total, în cele trei unități de producție din Alba funcționează peste 1.000 de roboți industriali, o mare parte din noile tehnologii dezvoltate în aceste firme fiind din domeniul high-tech la nivel mondial.

În cadrul vizitei de astăzi care a inclus și o întâlnire de lucru la Universitatea ”1 Decembrie1918” din Alba Iulia, au fost abordate atât aspecte privind Programul Operațional Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (POCIDIF), cât și finanțările pentru cercetare-dezvoltare-inovare și digitalizare care vor fi disponibile prin PNNR.

„Programul Operațional Regional ”Centru 2021-2027” prezentat de ADR Centru – Romania va fi orientat cu precădere spre întreprinderile dinamice într-o economie inteligentă. Conform organizatorilor, sectoarele economice de excelență avute în vedere fiind industria auto și mecatronica, industria aeronautică, Industria ușoară, sectorul IT și industriile creative, sănătatea, turismul, la care se adaugă Sectorul Agroalimentar și Silvicultura. În total, în următorii ani Regiunea Centru are disponibili peste 300 milioane euro, pentru a susține la nivel regional procesele de digitalizare și de cercetare-inovare, respectiv de aproape trei ori mai mult decât în perioada 2014-2020”, a transmis ministrul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noua Kia EV6 a fost desemnată „Mașina Anului 2022 în Europa”

Articolul următor

Saminstal a amenajat un parc de 15.000 mp în valoare de 4.000.000 lei în Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share