Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Începe studiul de fezabilitate pentru trenul de mare viteză Cluj – Bistrița

Compania națională CFR Infrastructură a semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate (SF) și a proiectului tehnic (PT) pentru modernizarea liniei de cale ferată dintre Apahida și Ilva Mică (119 km).

În valoare de 29,6 milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată (TVA), contractul finanțat din fonduri europene nerambursabile și din bugetul stat trebuie finalizat în 23 de luni. În ianuarie, CFR SA a semnat contractul pentru elaborarea SF și PT pentru subsecțiunea Ilva Mică – Pojorâta (106 km).

Acesta are o valoare de 49,3 milioane de lei, fără TVA, fiind cofinanțat din fonduri europene nerambursabile. În baza celor două contracte, după finalizarea SF și PT, vor urma lucrări de modernizare pe 225 km de cale ferată, care reprezintă mai mult de jumătate din tronsonul Apahida – Suceava.

Contractele semnate vizează creșterea vitezei de circulație pe întreaga secțiune Apahida – Suceava (160 km/h pentru trenurile de călători și 120 km/h pentru cele de marfă), îmbunătățirea condițiilor de călătorie și creșterea gradului de siguranță, creșterea numărului de călători și turiști, a volumului de mărfuri transportate la nivel intern și internațional.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autonet Import a demarat un proiect pentru sprijinirea refugiaților din Ucraina

Articolul următor

Poland Today - conference at MIPIM 2022

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share