Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Femeile de afaceri se ridică împotriva cursurilor fizice “de pe azi pe mâine”

Business Ladies Club (BLC) Cluj protestează față de reluarea bruscă a cursurilor în format exclusiv fizic la universităților clujene.
Activitățile fizice au fost restricționate în mediul universitar, în perioada pandemiei | Foto: USAMVB

Business Ladies Club (BLC) Cluj protestează față de reluarea bruscă a cursurilor în format exclusiv fizic la universităților.

“Ne dorim o educație offline, dacă studenții nu pot ajunge la ea? Anunțul Ministerului Educației (ME) privind revenirea în totalitate la învățământul fizic a reprezentat o serie de declarații haotice. Ele au bulversat întreaga comunitate universitară. Ținând cont de nenumăratele cereri din partea studenților, vom protesta față de raportarea greșită a ME la nevoile comunității studențești”, conform BLC Cluj.

“Pentru a clarifica lucrurile, revenirea la formatul fizic este un lucru dorit de toți studenții. Experiența campusului și a activităților universitare offline este esențială pentru experimentarea unei studenții complete. Din păcate, momentul în care ME a decis să aibă loc această “revenire” nu este unul deloc potrivit”.

Cer tranziție extinsă

“Perioada de tranziție menționată nu este corespunzătoare punctului din anul universitar în care ne aflăm. Este mult prea bruscă, mulți studenți neavând posibilitatea de a se întoarce la cursuri și seminare fizice într-un timp atât de scurt. Deși cu toții ne dorim reîntoarcerea la o studenție “normală”, nu putem ignora numeroasele situații delicate în care se regăsesc enorm de mulți studenți”.

Crearea BLC a pornit de la necesitatea dezvoltării personale și profesionale a studentelor, prin combinarea educației formale și nonformale, în contextul educației integrale. Pentru membrii BLC se organizează conferințe, training-uri și li se oferă consultanță. Aceasta facilitează schimbul de informații și experiență dintre femeile de afaceri din Cluj și viitoarele economiste.

Ministerul Educației a emis o notă conform căreia, din 9 martie, instituțiile de învățământ superior vor reveni la activități didactice cu prezență fizică. “În situația în care acest lucru nu este posibil imediat, universitățile pot decide o perioadă optimă de tranziție”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Liceul Tehnologic Mihai Viteazul (LTMV) a fost gazda mai multor școli din județ și din municipiu, cu ocazia Zilei Naționale a Meseriilor.

Angajatorii Zalăului au declanșat recrutările în licee

Articolul următor
Festivalul fabricanților de produse tradiționale SlanăFest a adunat la standuri sute de clujeni, dar și personalități în domeniu.

Fostul ministru al agriculturii, în juriu la SlanăFest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share