Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Macromex își găsește cu greu angajați la Câmpia Turzii

Compania Macromex are dificultăți mai mare de a face angajări la depozitul său din zona Câmpia Turzii decât în Ilfov.
Macromex este în permanentă căutare de operatori pentru spațiile sale logistice | Foto: Trafic Media

Compania Macromex are dificultăți mai mare de a face angajări la depozitul său din zona Câmpia Turzii decât în Ilfov.

Macromex activează în industria de produse alimentare, pe segmentul de produse congelate. “Dacă vorbim de cele două depozite, mai ales colegii din Câmpia Turzii preferă să lucreze pentru scurte perioade în Vest. Apoi să se întoarcă în țară, să efectueze munci agricole, în restul anului, doar în mod excepțional să fie angajați undeva, cu contract de muncă.

E un trend pe care l-am observat și am făcut un studiu al zonei, nu înțelegeam ce este diferit. În timp ce la depozitul din Ilfov nu aveam probleme mari în a găsi candidați, la Câmpia Turzii aveam o problemă foarte mare, în perioada 2014-2015”, a spus Mirela Stere, senior HR director al Macromex, conform We Invent.

OLX bate site-urile de recrutare

Compania a decis să facă angajări de pe portalurile de anunțuri OLX și Lajumate.ro, deoarece pe site-urile de recrutare BestJobs și Ejobs nu găsea tipul de candidat căutat. În acest an Macromex va fi implicată în construirea brandului de angajator.

Totodată, va simula depozitul de frig prin intermediul unui container și procesele de muncă prin ochelari de realitate virtuală. Compania va organiza caravane mobile în zonele de recrutare. Totodată, va evita angajarea de străini cărora trebuie să le asigure permise de ședere, translator, bucătar, responsabil de grup.

“Haideți să vrem o țară ca afară și să plătim și românii bine. Ei n-au nicio problema să facă tot felul de munci în afară. A se vedea culesul de sparanghel sau de căpșuni, lucrul în abatoare, unde lucrează în aceleași condiții de frig pe care le avem și noi”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
“Turcii de la Nurol au ieșit excelent din iarnă, reușind să scape de noroaie și să avanseze bine atât la terasamente, cât și la structuri.

Cum lucrează turcii pe autostrada Sălaj - Bihor

Articolul următor
Produsele din hârtie tissue fabricate în localitățile Dej și Petrești au înregistrat o creștere de 46% în preferințele românilor.

Hârtia de uz casnic produsă în Transilvania urcă în preferințele românilor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share