Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Funcționarii publici din Transilvania, instruiți pe granturi norvegiene

Asociația Municipiilor din România (AMR) a organizat o sesiune de formare pentru funcționarii publici și aleșii locali din Bistrița, Dej și Gherla.

Asociația Municipiilor din România (AMR) a organizat o sesiune de formare pentru funcționarii publici și aleșii locali din Bistrița, Dej și Gherla.

Aceasta a fost dedicată Regiunii de Dezvoltare Nord-Vest în cadrul unui proiect finanțat prin granturi norvegiene. Subiectele s-au referit la etică, transparență, conflicte de interese și incompatibilități. Lilioara Stepanescu, secretar general al municipiului Arad, formator instruit în cadrul proiectului E-TIC, a prezentat aspecte teoretice și practice.

Reprezentanții municipiilor au fost încurajați să participe activ la desfășurarea activităților de instruire. Ele au ca scop transformarea informațiilor acumulate în abilități și competențe noi pentru îmbunătățirea activității în instituții. Cursanții au vizionat filmări înregistrate de către partenerul norvegian KS Norway și o prezentare realizată de Asociația Comunelor din România.

Declararea cadourilor și averilor, punct sensibil

Au fost prezentate prevederi legislative conform Codului Administrativ, noțiuni de etică și integritate, proceduri de sistem și a operaționale. Ea a adus în discuție bune practici privind transparența decizională, managementul financiar, bugetarea participativă, declararea cadourilor și averilor, funcțiile sensibile.

Ghidul E-TIC și Manualul alesului local, elaborate prin proiect au fost prezentate împreună cu informații utile despre Centrul de Informare E-TIC, gândit și implementat în sprijinul autorităților locale. S-au formulat și propuneri de modificări legislative care să determine clarificarea cadrului legal în materie, eliminarea prevederilor susceptibile de interpretare.

Cursanții au lucrat pe grupuri constituite pentru fiecare municipiu în parte pentru realizarea unui plan de acțiune la nivel local care să conducă la îmbunătățirea situației din municipiile participante.

AMR include toate cele 103 municipii din România, precum şi cele șase sectoare ale municipiului Bucureşti, însumând 109 membri, care reprezintă 10,5 milioane de locuitori.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Câștigul salarial mediu brut în ianuarie 2022, în județul Cluj, a fost 7.175 lei, cu 740 lei în plus față de aceeași lună a anului trecut.

Salariul mediu brut la Cluj a crescut cu 150 de euro într-un an

Articolul următor
the voices of business

Gala The Voices of Business Awards by Transilvania Business, la Sibiu

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share