Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sabin Sărmaș: „Pentru funcționarii publici toleranța la lipsa competențelor digitale trebuie să fie zero”

Pentru funcționarii publici toleranța la lipsa competențelor digitale trebuie să fie zero, crede Sabin Sărmaș, președintele Autorității pentru Digitalizarea României. Acesta a ținut un discurs în cadrul unui eveniment online organizat de Asociația Română a Magazinelor Online (ARMO) cu ocazia Zilei Comerțului Electronic.

Sabin Sărmaș a vorbit despre ultimele evoluții în materie de politici europene și naționale pentru digitalizare, cu focus asupra identității digitale și semnăturii electronice.

„Pentru functionarii publici, avand in vedere ca avem o baza umana sanatoasa – sunt oameni cu studii superioare in marea lor majoritate – toleranta la lipsa competentelor digitale trebuie sa fie zero. Oricine poate sa le aiba. Nu poate sa existe o scuza in aces sens”, a declarat presedinte ADR.

Printre prioritățile pe care Autoritatea pentru Digitalizarea Romaniei le are in perioada urmatoare, Sărmaș a enumerat trecerea cât mai rapidă spre o guvernare „smart”, transformarea digitală în sfera publică, precum și dezvoltarea competențelor digitale.

„Daca trecem la proiecte concrete, cele mai importante pentru noi raman astazi proiectul de identitate electronica pe care am reusit sa-l demaram, proiectul de interoperabilitate cu care suntem in implementare de asemenea. Nu ar fi un proiect pe termen lung dar va fi un proiect pe termen mediu”, a mai spus Sărmaș.

„Pe termen lung trebuie sa gandim tot sistemul de interoperabilitate intre bazele de date la nivel national. Interoperabilitatea aceasta va ajuta extrem de mult companiile din Romania si, daca vreti, in privinta ecommerce-ului. Ganditiva ca pot sa efectuez oricand orice tip de verificare atunci cand ai un anumit tip de comparator, daca ai anumite suspiciuni poti sa ai acces la bazele de date – in anumite conditii – pe care autoritatile statului le detin si atunci poti sa generezi, pe modele de open data, noi modele de business. Impactul este unul extrem de mare pe zona publica, atat pentru cetatean cat si pentru companii in general”, a adăugat președintele ADR.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clujenii de la Vitacom vor da în funcțiune noul lor centru logistic

Articolul următor

Supervizorul rețelei de apă Cluj-Sălaj va câștiga 5,5 milioane €

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share