Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Vești bune pentru fermieri. Revin marile târguri Agraria și AgriPlanta

Cele două expoziţii emblematice, Agraria şi AgriPlanta – RomAgroTec, sunt incluse anul acesta revin pe agenda evenimentelor agricole din România.
Târgul Agraria de la Cluj va avea loc în perioada 5-8 mai | Foto: Agraria

Cele două expoziţii emblematice, Agraria şi AgriPlanta – RomAgroTec, sunt incluse anul acesta pe agenda evenimentelor agricole din România.

Agraria (5-8 mai) şi AgriPlanta (2-5 iunie) au fost anunţate şi se vor desfăşura în format fizic anul acesta, confirmă Corina Mareş, managing partner al DLG InterMarketing, potrivit AgroInfo. Ultima este organizată în parteneriat cu Asociația Producătorilor și Importatorilor de Mașini Agricole din România.

“Există interes în ceea ce priveşte participarea, pe deplin justificat: contactul cu noutăţile şi tendinţele din domeniu, accesul facil la ştiri şi informaţii din întreaga lume prin intermediul filialelor internaționale DLG. Toate brandurile mari prezente pe piaţa agricolă românească şi-au anunţat participarea la expoziţii. Li se adaugă şi companii noi, aflate la prima participare.

Venim cu multe noutăţi conectate la principalele schimbări pe care agricultura europeană, implicit cea românească, va trebui să le adopte în următorii ani. Readucem în atenţia publicului specializat tema plante, cu tot ceea ce implică ea: sol, apă, genetică şi tehnică agricolă de top.

Venim cu o nouă abordare la demonstraţiile cu maşini agricole şi o nouă perspectivă privind prezentările din câmp despre culturi şi produsele pentru protecţia plantelor, despre amprenta de carbon, despre producerea de materie primă şi de produse cu valoare adăugată”, spune Mareș.

Se profilează vizitele permanente la ferme “Agraria on Tour”

O altă tematică vizează apropierea de tineri, prin conceptul Young DLG, adus în România. “Păstrăm conceptul Agrikids, prin care ne propunem să fim un sprijin real pentru părinţi, implicându-i pe cei mici, prin jocuri, cântece şi învăţare, activităţi care vizează protecţia mediului, siguranţa alimentară, reciclare, respect pentru ceea ce pun fermierii pe masă.

Din acest an, Agraria va îmbina conceptul de târg cu vizite de documentare la fermele partenere din zonă, în perioada evenimentului. Ele vor continua prin “Agraria on Tour” pe tot parcursul anului. Acestea sunt organizate cu sprijinul fermierilor şi al experţilor DLG și aduc în atenţia celor interesaţi discuţii, analize legate de noua realitate agricolă. Alte teme sunt Green Deal, strategia “De la Fermă la consumator”, modele de bune practici în agricultură,

Fermierii sunt dornici să socializeze din nou, dar şi că nevoia de informare este foarte mare. În toată această perioadă, comunicarea în online a încercat să suplinească această nevoie, însă în domeniul agriculturii întâlnirile faţă în faţă îşi au rostul lor, foarte important.

Se aşteaptă şi informaţii legate de inovaţii, de aceea vom avea o comunicare diferită despre medaliile de la Agritechnica și alte noutăţi din sectorul tehnicii agricole. Prin felul în care vom organiza evenimentele, ne apropiem tot mai mult de producătorii locali, de lanţurile scurte de aprovizionare. Venim cu soluţii interesante şi altfel de abordări în producerea de plusvaloare”, a menționat oficialul DLG.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Global Emerging Trends: Increased Short- and Long-Term Uncertainty for Real Estate | #SEEmipim2022TrendReport

Articolul următor
Asociația Pro Infrastructură (API) consideră că structura metroului ușor de la Cluj poate fi terminată la până în 2026, fără ca acesta să fie și funcțional.

Când vom circula cu metroul la Cluj? “În 2026 va fi gata doar structura”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share