Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ABAST a făcut planul de managementul pentru spațiul său hidrografic

Administrația Bazinală a Apelor Someș – Tisa (ABAST) a supus spre avizare planul de management pentru această zonă timp de cinci ani.

Administrația Bazinală a Apelor Someș-Tisa (ABAST) a supus spre avizare planul de management pentru această zonă timp de cinci ani.

La ședința Comitetului de Bazin au fost prezentate rezultatele procesului de consultare a publicului, din perioada 30 iunie – 30 decembrie 2021. Acesta se referă la conținutul proiectului planului de management actualizat al Spațiului Hidrografic Someș-Tisa 2022-2027;

Planul a fost avizat de către toți membrii Comitetului de Bazin. Forma finală urmează să fie publicată pe site-ul ABAST. Acesta cuprinde progresul înregistrat la nivelul ABAST cu privire la activitățile în curs de desfășurare.

Printre acestea se numără modelarea hidraulică și hidrologică pentru obținerea hărților de hazard la inundații, rezultatele etapei de monitorizare din cadrul programului de măsuri. Părțile interesate își vor aduce aportul în elaborarea hărților de hazard și risc la inundații.

La ședință au participat autorități naționale, locale și județene, operatori de apă, instituții publice, companii, organizații de mediu. Județele reprezentate au fost Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj.

Instituții și companii au întreprins acțiuni de curățare a Someșului, de Ziua Mondială a Apei, și propun măsuri pentru apele subterane. Angajații Sistemului de Gospodărire a Apelor și voluntari au curățat malurile râului, în aval și amonte de Podul Colectiviștilor. Prin acțiunea de igienizare au adunat 30 mc de deșeuri.

Compania de Apă Someș a declanșat un program educațional pe tema protecției surselor de apă și a mediului, pentru conștientizarea fragilității acestei resurse. Majoritatea investițiilor au ca scop managementul sustenabil al resurselor, asigurarea siguranței alimentării cu apă potabilă de calitate. Acestea prevăd soluții pentru gestionarea situațiilor de risc (inclusiv create de schimbările climatice).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania low-cost Wizz Air a anunțat reluarea a mai multor curse spre orașe europene cu plecare din Cluj-Napoca, Sibiu și Timișoara.

Wizz reia gradual zboruri spre 11 destinații cu plecare din Ardeal și Banat

Articolul următor
Conducerea Romgaz a aprobat achiziția Exxon Mobil Exploration and Production Romania (EMEPR) pentru 1 miliard de dolari.

Administratorii Romgaz au aprobat cumpărarea Exxon România cu 1 miliard $

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share