Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Baroul Cluj se implică în educația juridică a tinerilor

Diana Lascău, avocat partener la Moscovits Șteopan Ilian Lascău (MSIL), s-a întâlnit cu elevii de la Liceul Avram Iancu, cărora le-a vorbit despre profesiile juridice.
Diana Lascău a captat interesul elevilor de la Liceul Avram Iancu | Foto: MSIL

Diana Lascău, avocat partener la Moscovits Șteopan Ilian Lascău (MSIL), s-a întâlnit cu elevii de la Liceul Avram Iancu, cărora le-a vorbit despre profesiile juridice.

Acțiunea face parte din proiectul “Fii avocat în școala ta”, demarat de Baroul Cluj. “Copiii s-au dovedit foarte receptivi, cu atât mai mult cu cât Diana s-a dus îmbrăcată în robă, din dorința de a le oferi o percepție despre ceea ce înseamnă solemnitatea unei ședințe de judecată.

Pe parcursul lecției au curs întrebările, elevii fiind curioși să afle care sunt pașii de urmat pentru a deveni magistrat, cum se poate intra într-o sală de judecată, cum e cu specializarea avocaților.

Pentru a pregăti întâlnirea viitoare care presupune prezentarea drepturilor și libertăților, le-a dat ca temă de dezbatere: “Libertatea este un mit”. O parte din ei vor trebui să găsească argumente pro și contra, iar mai apoi să le susțină în clasă timp de 5 minute, sub arbitrajul altor colegi și coordonarea Dianei”, au relatat reprezentanții MSIL.

Biroul clujean de avocatură oferă consultanță și reprezentare în orice domeniu de drept, de la dreptul civil, administrativ și comercial până la dreptul fiscal sau penal. Partenerii biroului sunt Raul Moscovits, Florin Șteopan, Mircea Ilian, Diana Adina Lascău, la care se adaugă alți 14 avocați asociați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Viitorul aviatic al Europei se decide la Cluj. “Vine și directorul Aeroportului Herson, din Ucraina”

Articolul următor
Furnizorul de servicii profesionale Accenture va organiza în cele două orașe Change4Impact, un eveniment de patru zile cu scopul de a crea soluții IT inovatoare pentru o lume sustenabilă

IT-iștii din Cluj și București se bat în proiecte de sustenabilitate

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share