Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Capcană pentru pet-uri pe Crișul Repede

Apele Române Crișuri, alături de grupul de reciclare GreenGroup/Sigurec și de partenerii de proiect, au inaugurat miercuri, 23 martie 2022, la Oradea, o capcană de colectare a deșeurilor plutitoare din râul Crișul Repede.

În prezența ministrului Tanczos Barna și a primarului Florin Birta, echipa Administrației Bazinale Apele Române Crișuri au testat funcționalitatea sistemului de colectare.

Acest sistem acționează precum o barieră care oprește și stochează deșeurile plutitoare, după conceptul “Litter trap” (“capcana deșeurilor”), dezvoltat de asociația olandeză Clear Rivers.

Ministrul Tanczos Barna și primarul Florin Birta au fost prezenții la inaugurare

Scopul proiectului este să identifice cele mai bune soluții pentru ecologizarea cursurilor de apă. Timp de un an, se va urmări adaptabilitatea sistemului în perioadele cu viituri, colectarea de date despre tipurile de deșeuri plutitoare, cât și explorarea modalităților prin care acestea ar putea fi valorificate, prin reciclare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Potențialii finanțatori și parteneri ai cineaștilor vor avea de ales între cele 10 coproducții selectate la Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Cineaștii din Europa Centrală și de Est, promovați spre finanțare

Articolul următor
Noua investiție de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC) vizează extinderea pe latura nordică a actualului terminal de plecări.

Aerogara din Someșeni își extinde spre nord terminalul de plecări

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share